PREVIEW: V neděli doma proti Bohemians
18. listopadu 2023

PREVIEW: V neděli doma proti Bohemians

Nedělní večer okoření bitva Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav a FbŠ Bohemians. Hraje se v neděli 19. listopadu v MSH Mladá Boleslav od 17.00 hodin. Oba týmy jsou dobře naladěné z pátečního večera, kdy dokázaly porazit své soupeře.

Fakta o utkání

12. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FbŠ Bohemians
neděle 19. listopadu, 17.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Vstupenky na Ticketportal
Videopřenos na ceskyflorbal.tv.
Rozhodčí:
 Pavel Kačer, Ondřej Vašíček

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Neděle bude pro oba týmy velkým zápasem. V Ostravě jsme měli velmi těžký večer, ale nakonec jsme získali všechny tři body, které jsme z dlouhé cesty chtěli. Také jsem si jistý, že pro náš tým bylo lepší vyhrát zápas, jako je tento: bojovat, brousit a prostě nějak najít způsob, jak dát o jeden gól víc než soupeř. Byl jsem opravdu hrdý, jak držíme spolu v těžkých chvílích zápasu. Byli jsme jednotní a silní, bylo těžké porazit Ostravu. V detailech a hře je stále co zlepšovat, ale myslím, že jsme se mentálně posunuli správným směrem.

      Jsem si jistý, že nedělní zápas bude pro diváky zábavný. Oba týmy hrají rychlý, aktivní a šikovný florbal. Jsem si také jistý, že budou padat góly. I v Ostravě jsme potřebovali najít recept, jak dát první gól, a pak jsme jich přidali víc.

      Důležité pro nás je pokračovat v tomto mentálním procesu a také mít dobrou herní disciplínu, být silní s míčem a bránit tak, jak to vyžadují velké zápasy.“

      Fakta o soupeři

      FbŠ Bohemians

      Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy:  7. místo, 18 bodů
      Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
      Jaroslav Petrák 27 bodů (20+7)
      Trenér: 
      Michal Jedlička

      Tři taháky utkání 

      Repríza utkání ze ŠKO ENERGO CUPu . První ostrý zápas pod koučem Joonasem Naavou Mladá Boleslav zvládla 8:6, ačkoliv se jednalo o přestřelku, ve které Bohemians zprvu vedla.

      Další pražský soupeř. Bolka proti celkům z hlavního města vyhrála proti Tatranu, Butchisu a Black Angles, ale padla se Spartou a Chodovem. Co teď v neděli?

      Souboj semifinalistů s předchozí sezony. Oba mančafty v minulé sezoně zůstaly před branami Superfinále. Bolku vyřadil Tatran. Bohemians vypadli s Vítkovicemi.

      Koho sledovat 

      Jakub Bína (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

      Při posledních dvou výjezdech Bolky do Vítkovic i Ostravy pokaždé proměnil trestné střílení. V pátek v Ostravě navíc rozhodl drama vítěznou trefou 19 vteřin před koncem třetí třetiny. Co předvede proti Bohemce? 

      Jaroslav Petrák (FbŠ Bohemians)

      Vede bodování Bohemians. Za jedenáct zápasů má 20 gólů a 7 asistencí. V pátečním duelu s Vinohrady vstřelil čtyři branky.

      Zpracoval: Karel Schamberger