PREVIEW: V neděli venku proti Liberci
30. listopadu 2023

PREVIEW: V neděli venku proti Liberci

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí ve 14. kole Livesport Superligy proti Liberci. Hraje se v neděli 3. prosince v SH Dukla Liberec od 15.00 hodin.

Fakta o utkání

14. kolo Livesport Superligy

FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
neděle 3. prosince, 15.00 hodin, SH Dukla Liberec
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv.
Rozhodčí: Kamil Sojka, Tomáš Sojka

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Liberec měl opravdu dobrý začátek sezony, teď má za sebou těžší období. I my jsme odstartovali dobře a po našem složitém období máme nyní tři výhry v řadě, takže stoupáme. Chceme v tom pokračovat samozřejmě i v neděli. Je to pro nás opravdu důležitý zápas, protože máme šanci dotáhnout se bodově na Tatran. Poslední zápas proti Liberci byl pro nás zatím jeden z nejlepších v lize, takže chceme dobrý výkon zopakovat a ještě vylepšit. Myslím, že jsme ještě nehráli opravdu solidně a na nejvyšší úrovni celých 60 minut. Zatím jsme střídali TOP momenty s těmi méně dobrými. Proto je naším cílem se zase posunout o level výš. I když jsme poslední zápas vyhráli, víme, že Liberec není lehký soupeř. Proto jdeme do tohoto venkovního zápasu pokorní a připraveni předvést dobrý výkon.“

      Fakta o soupeři

      FBC Liberec

      Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 6. místo, 23 bodů
      Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
      Vojtěch Wiener 24 bodů (7+17)
      Hlavní trenér:
      Petr Kološ

      Tři taháky utkání 

      Úspěšný Liberec. Tým z Podještědí, možná až překvapivě, okupuje šestou příčku. A to byl dokonce ještě výše. Ve čtvrtém kole porazil mistrovský Tatran Střešovice 10:8.

      Zopakování druhého kola. Mladá Boleslav na domácím hřišti zkraje sezony deklasovala Liberec 15:3. Hattrickem se blýskl Milan Tomašík.

      Souboj s mnoha boleslavskými odchovanci. V kádru trenérů Petra Kološe a Matěje Klucha působí mimo jiné Marek Korych a Michal Fišera, kteří v létě opustili kádr Bolky. 

      Koho sledovat 

      Milan Tomašík (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

      V druhém kole proti Liberci nastřílel hattrick a přidal dvě asistence. Momentálně má na kontě Tomašík 16 gólových tref a 15 asistencí. Skvělá bilance za polovinu základní části.

      Filip Smutný (FBC Liberec)

      Byl jedním ze tří střelců, kteří dali gól Mladé Boleslavi v druhém kole. Dělí se o druhou příčku v bodování týmu s 22 body.

      Zpracoval: Karel Schamberger