Petr Koláčný přestupuje do Bulldogs Brno
11. ledna 2024

Petr Koláčný přestupuje do Bulldogs Brno

V závěru roku v Bulldogs Brno měsíc hostoval, teď se domů vrací natrvalo. Petr Koláčný po dvou a půl letech odchází z Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav. Oba kluby se rychle a korektně domluvily na podmínkách přestupu.

Univerzál Petr Koláčný přišel do Bolky před sezonou 2021/2022, ve které s týmem vybojoval superligový titul. V mistrovském play-off byl se sedmi trefami nejlepším střelcem týmu. V úvodu ročníku 2022/2023 jej na dlouho vyřadilo vážné zranění kolene, ke kterému došlo při akci národního týmu do 23 let. 

„Petr s námi zažil skvělou sezonu 2021/2022, ve které nám obzvlášť hodně pomohl v play-off. Na začátku další sezony se při reprezentační akci zranil a téměř rok jsme společně pracovali na tom, aby se mohl vrátit do vrcholového florbalu. Již v první části probíhajícího ročníku Petr strávil jeden měsíc na hostování ve svém mateřském klubu Bulldogs Brno a po konci hostování nás požádal o možnost do Brna natrvalo přestoupit z osobních, životních i sportovních důvodů. S Bulldogs Brno jsme se rychle a korektně domluvili na podmínkách přestupu, jmenovitě děkuji Ondřeji Pavlicovi, který s námi za Brno jednal. S Petrem se rozcházíme jako přátelé a přejeme mu jen to nejlepší,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák. 

„Bolka mi ukázala, jak se dělá velký florbal. Jsem vděčný za to, že jsem tu mohl být a klukům budu přát další úspěchy. Měl jsem tu možnost trénovat a hrát s borci, na které jsem do té doby koukal hlavně v televizi. Obdivoval jsem je a měl jsem k nim respekt. Vybojovali jsme titul, užili jsme si oslavy, vzpomínky jsou krásné. Bolka do mě investovala hodně času v celkovém rozvoji mě jako hráče. Pečovala o mě, když jsem měl zraněné koleno. Za to všechno patří Bolce poděkování,“ řekl Petr Koláčný.

Celý rozhovor s Petrem Koláčným si můžete přečíst TADY.