Boleslav - Pardubice 19:2, znovu kanonáda proti Sokolům
21. ledna 2024

Boleslav - Pardubice 19:2, znovu kanonáda proti Sokolům

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav bez problémů porazila poslední Pardubice 19:2. Čtyři branky dal slovenský kanonýr Ronald Gašparík. Hattrickem se blýskl Milan Tomašík. Excelentní výkon předvedl v bráně Tomáš Týc. Parádní debut okořeněný gólem přidal Jakub Šourek. Trenér Joonas Naava do sestavy nasadil hned šest juniorů.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - SOKOLI Pardubice 19:2 (6:0, 7:0, 6:2)

Předvýběr.CZ Florbal MB - SOKOLI Pardubice 19:2
Branky: 2. Tomašík (Šebek), 3. Sládek (Gruber), 8. Delong (Vařecha), 9. Zoufalý (Bína), 11. Bína, 15. Vařecha (Delong), 28. Tomašík, 31. Tomašík (Šebek), 35. Šebek (Eliáš), 35. Vařecha (Beneš), 36. Bína (Sládek), 37. Gašparík (Gruber), 39. Zoufalý (Gruber), 42. Suchánek (Šebek), 52. Gašparík (Bína), 53. Šourek (Delong), 54. Gašparík (Sládek), 60. Suchánek (Tomašík), 60. Gašparík (Sládek) - 43. Hurt (Šimák), 44. Drba (Kaluža). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváků: 189.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Týc - Zoufalý, Gruber, Eliáš, Suchánek, Zakonov, Feigl, Zoufalý, Punčochář - Sládek, Gašparík, Bína - Bergman, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha -,Šourek, Tokoš.

Po středečním vypadnutí z Poháru Českého Florbalu v semifinále proti Chodovu se mančaft Joonase Naavy v rámci 21. kola Livesport Superligy potkal na domácí půdě s Pardubicemi.

Boleslav vedla už po minutě a devíti vteřinách zásluhou kapitána Milana Tomašíka. Už v 11. minutě si musel vzít pardubický kouč Martin Zozulák oddechový čas, protože jeho tým prohrával 0:5. Ještě do první sirény přidal branku na 6:0 pro Bolku Jakub Vařecha. Pardubice předváděly zdánlivě sympatický výkon, ale jejich útočné pokusy vždy vychytal Týc.

Druhá třetina byla nejgólovější pro Mladou Boleslav v zápase. Dala v ní hned sedm branek, ačkoliv si trenér Jonaas Naava bral time-out, protože se mu nelíbilo tempo hry. Hatrick ve druhé třetině uzavřel Milan Tomašík. 

V závěrečné periodě Pardubice mohly slavit první branky v zápase. Prvně překonal Týce střelou Hurt a následně také Drba. Po jednom střetu zůstal na zemi ležet otřesený brankář Bolky Tomáš Týc, ale po ošetření zápas dochytal. Bolka v závěru ještě přidala pět branek a utkání tedy skončilo 19:2. Favorit tak navázal na první vzájemné utkání, ve kterém dal Pardubicím na jejich hřišti dokonce 22 gólů.

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava: „Předvedli jsme několik velice dobrých momentů, ale viděl jsem tam také dva horší momenty. Ve druhé třetině jsem si musel vzít time-out, abych trochu nakopl mančaft a probudil ho. Jsem rád za famózní debut Jakuba Šourka, který nám ve třetí třetině přinesl mnoho energie.“ 

Brankář Tomáš Týc: „Devatenáct gólů je super příprava na Vítkovice, proti kterým budeme hrát v dalším kole. Mrzí mě, že mi utekla nula, protože bych byl společně s Jurcem jediný, kdo má čisté konto v této superligové sezoně.“ 

Další domácí zápas hraje Bolka v pondělí 29. ledna v televizním šlágru proti Vítkovicím od 18:00. 

Zpracoval: Karel Schamberger