PREVIEW: V pondělí doma proti Vítkovicím
25. ledna 2024

PREVIEW: V pondělí doma proti Vítkovicím

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí ve 22. kole Livesport Superligy proti Vítkovicím. Hraje se v pondělí 29. ledna v MSH Mladá Boleslav od 18.00 hodin.

Fakta o utkání

22. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - 1. SC Temphis Vítkovice
pondělí 29. ledna, 18.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Přímý přenos na ČT sport
Rozhodčí: Lukáš Čížek, Lukáš Laštovička

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Pondělní zápas bude důležitým v boji o umístění po základní části. Jsem rád, že hrajeme doma, protože naši fanoušci jsou opravdu fantastičtí a pro soupeře to v Boleslavi není jednoduché. Také díky tomu hrajeme doma dobře. I v pondělí chceme společně s diváky vyhrát. Minule, když jsme hráli s Vítkovicemi, padalo hodně gólů na obou stranách, ale z naší strany to byl pravděpodobně nejhorší zápas sezony, takže si myslím, že mnoho jednotlivců i celý tým má velkou motivaci ukázat, že jsme lepší, než jak jsme se předvedli na začátku listopadu. Všechno začíná přípravou: tento týden jsme měli jeden z nejlepších tréninkových týdnů sezony, takže budeme dobře připraveni. Potřebujeme předvést nejlepší možný výkon, kterého jsme schopni. Abychom toho dosáhlo, chci, aby hráči převzali zodpovědnost a vůdcovství a samozřejmě doufám, že nám diváci pomohou.“

      Fakta o soupeři

      1. SC TEMPISH Vítkovice

        Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 2. místo, 49 bodů
        Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně:
        Martin Gattnar 31 bodů (17+14)
        Hlavní trenér: 
        Tomáš Martiník

        Tři taháky utkání 

        Přímý souboj o druhé místo. Vítkovice mají 49 bodů. Bolka o bod méně. Duel napoví, jak se týmy poskládají po základní části. Umístění je stěžejní pro výběr soupeřů v play off. Stříbrný mančaft bude ve čtvrtfinále druhou volbu, zároveň bude vědět, že si jej v semifinále případně nemůže vybrat vítěz základní části. 

        Odveta za první vzájemný zápas? Boleslav začátkem listopadu nastřílela ve Vítkovicích osm gólů, jenže jich sama inkasovala jedenáct, což je zkrátka příliš. Hráči Bolky určitě budou chtít předvést mnohem lepší výkon v defenzivě a současně navázat na střeleckou pohodou z posledních superligových kol. 

        Besta a Delong na nové adrese. Listopadový návrat do Vítkovic se letním posilám Jiřímu Bestovi a Adamu Delongovi moc nevydařil, prohra 8:11 hovoří za vše. Teď se bývalému klubu poprvé postaví na své nové boleslavské adrese. 

        Koho sledovat 

        Adam Delong (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

        Už o tom byla řeč o kousek výš. Před sezonou přišel Delong právě z Vítkovic, což je pro něj rozhodně motivace navíc. Lídr bodování Bolky má na paškále 21 branek a famózních 32 asistencí, více má už jen Jiří Curney.

        Lukáš Souček (1. SC Temphis Vítkovice)

        Dlouholetý brankář Vítkovic má druhý nejlepší průměr gólů na zápas - 4,18. Také je společně s Jurcem jediným brankářem s čistým kontem v této sezoně Livesport Superligy. V říjnu „vynuloval“ Ostravu (9:0).

        Zpracoval: Karel Schamberger