Boleslav - Vítkovice 10:4, po vysoké výhře posun před soupeře
29. ledna 2024

Boleslav - Vítkovice 10:4, po vysoké výhře posun před soupeře

Bitva sousedů v tabulce zná svého vítěze, alespoň prozatímního. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav zvládl pondělní televizní šlágr s Vítkovicemi, které porazil 10:4. Hattrickem se blýskl odchovanec Vítkovic v mladoboleslavském dresu Jiří Besta.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - 1. SC TEMPISH Vítkovice 10:4 (2:1, 4:2, 4:1)

Branky a nahrávky: 10. Vařecha (Delong), 19. Besta, 22. Šebek (Zakonov), 23. Delong (Vařecha), 33. Besta (Punčochář), 37. Tomašík (Suchánek), 53. Besta (Bauer), 58. Sládek (Bína), 60. Delong (Punčochář), 60. Sládek (Gašparík) - 9. Fukala, 33. Fukala (Gattnar M.), 37. Šmíd (Gattnar R.), 52. Šebesta (Hubálek) Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváků: 515.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Suchánek, Zakonov, Punčochář, Besta, Gruber, Zoufalý - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Gašparík, Bína, Sládek.

Začátek utkání byl spíše pozvolný a opatrný od obou mančaftů. Na balónku se více drželi hráči Vítkovic, kteří si vyprodukovali také první vážnější akci, ale Bauer jejich snažení zneškodnil. Ve větší šanci se ocitli také Boleslavští, ale ani Sládkova střela neskončila za Součkem. O první branku se postaral vítkovický Lukáš Fukala, který prostřelil Bauera na přední tyč. Zhruba po minutě hry byl stav vyrovnán, protože Součka poprvé v zápase prostřelil mladoboleslavský Jakub Vařecha. Ještě před první sirénou dokázal otočit skóre na stranu Mladé Boleslavi ex-vítkovický Jiří Besta. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 2:1 pro domácí.

Druhá perioda začala pro Vítkovice velmi hořce, jelikož už ve 22. minutě inkasovaly po kombinaci, na jejímž konci byl Daniel Šebek, který zvýšil na 3:1. Ani ne po minutě přidal trochu soli do vítkovických ran Adam Delong, který po přihrávce od Vařechy fantasticky prostřelil Součka. Dalším silným momentem pro Bolku bylo přežité oslabení po faulu Ronalda Gašparíka. Už na 5:1 zvyšoval svou druhou trefou v zápase Jiří Besta. Vzápětí Vítkovice snížily po hezké kombinaci, na jejímž konci byl už podruhé v zápase Lukáš Fukala. Následně to byla znovu Bolka, která převzala otěže zápasu do svých rukou, když dal gól na 6:2 kapitán Milan Tomašík. Vítkovice se znovu nedaly a snažily se, jak jen mohly, což vyústilo v branku Šmída. Před závěrečnou třetí třetinou byl tedy stav utkání 6:3 pro Mladou Boleslav.

Třetí třetina byla hodně nervózní z obou stran. Evidentně nechtěl nikdo udělat fatální chybu. Proto jsme až do času 52:00 neviděli branku, ale nutno podotknout, že i brankáři na tom měli svůj velice podstatný podíl, jelikož předváděli fantastické zákroky. Osm minut před koncem využil hostující přesilovku vítkovický Šebesta, jenže se neradoval moc dlouho, protože jen o pár sekund později dovršil hattrick Jiří Besta. Za stavu 7:4 pro Bolku šly Vítkovice už šest minut před koncem do šesti. I když Vítkovičtí vydrželi s odkrytou branku opravdu dlouho, tak v čase 57:07 na 8:4 upravil skóre Michal Sládek. Na 9:4 zvyšoval Adam Delong. A desítku dovršil Michal Sládek. Mladá Boleslav tedy porazila Vítkovice 10:4.

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava: „Nebylo to vůbec lehké. Statistiky dnes byly velmi v náš prospěch, ale já jsem stále ze hry cítil napětí. Brankář Lukáš Bauer nás v brance několikrát podržel, takže od něj výborný výkon.“

Obránce Jiří Besta: „Byl to specifický zápas, jelikož jsem hrál proti klubu, který mě vychoval, takže to bylo něco trošku jiného, ale snažil jsem se na to moc nemyslet. Jsem rád, že se nám daří dávat mnoho branek. Chybí nám ještě několik zápasů a my ve všech musíme bodovat.“

Další domácí zápas hraje Bolka v sobotu 10. února proti Ostravě od 19:00.

Zpracoval: Karel Schamberger