PREVIEW: V sobotu doma proti Ostravě
7. února 2024

PREVIEW: V sobotu doma proti Ostravě

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí ve 23. kole Livesport Superligy proti Ostravě. Hraje se v sobotu 10. ledna v MSH Mladá Boleslav od 19.00 hodin.

Fakta o utkání

23. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
sobota 10. únor, 19.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Daniel Böcker a Andreas Lybacken (Švéd.)

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Po reprezentační přestávce jde základní část do cílové rovinky. Do play off nás čekají čtyři zápasy a čtyři týdny. Po Vánocích jsme byli docela dobří. Se všemi hráči průběžně komunikujeme a všichni cítíme, že směr je nyní správný. Důležité ale je udržet koncentraci a jít stále zápas od zápasu dopředu, jak jsme se o to snažili od začátku sezony. Poslední vzájemný zápas s Ostravou byl pro nás supertěžký. Bylo to také po reprezentační přestávce a mám pocit, že jsme tam trochu bojovali sami se sebou. Nakonec se nám podařilo vyhrát na poslední chvíli, ale nebylo to jednoduché. Tentokrát chceme být připravenější a pokračovat v našich dobrých domácích výkonech: jsme nejlepší domácí tým v lize a myslím, že hlavním důvodem je naše publikum. Takže se opět v sobotu pokusíme odměnit diváky skvělou hrou a emocemi.“

      Fakta o soupeři

      FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

        Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 8. místo, 29 bodů
        Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
        Lukáš Pešat 24 bodů (12+12)
        Trenéři: 
        Jakub Robenek a Robert Segeťa

        Tři taháky utkání 

        Znovu tuhá bitva o body? První zápas v Ostravě byl hodně dramatický a Bolka v něm dokonce prohrávala už 1:3, ale parádní obrat zařídil v úplném závěru třetí třetiny skvělou rozehrávkou Ronald Gašparík, jehož nabídku tečoval Jakub Bína. Bolka si tak z Ostravy odvezla výhru 6:5. 

        Návrat Livesport Superligy po reprezentační pauze. Čtveřice Lukáš Bauer, Jiří Besta, Lukáš Punčochář a Filip Zakonov pomohla české seniorské reprezentaci k postupu na mistrovství světa z kvalifikačního turnaje v polském Lochówě. Tamtéž se od 1. do 4. února představil i boleslavský útočník Ronald Gašparík v barvách Slovenska, které se na světový šampionát také kvalifikovalo. Za A tým by v sobotu mohl nastoupit i některý z reprezentačních juniorů. Ve Švýcarsku hráli Jakub Vařecha, Martin Feigl, Filip Bergman, Jáchym Eliáš a Jakub Šourek.

        Posledních čtyři zápasy, které rozhodnou o pořadí před play-off. Na Bolku tlačí zespodu Vítkovice a Chodov. Tatran má stejně bodů, ale utkání k dobru. Střešovice klopýtly ve čtvrtek s Lípou a jejich pozice je tedy ještě může být ohrožená. Ostrava je s 29 body osmá a musí se koukat spíše pod sebe, protože na sedmý Liberec ztrácí 12 bodů. Pod Ostravou je Lípa s 28 body a Vinohrady s 24 bodíky. 

        Koho sledovat 

        Jakub Vařecha (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

        Ve své nováčkovské sezoně v Livesport Superlize ukazuje obrovský potenciál, jen pět hráčů v boleslavských barvách je v aktuálním ročníku produktivnějších. Není divu, že s aktuální bilancí 23+13 vede po první části hlasování anketu Junior sezony. 

        Daniel Chatrný (FBC ČPP Bystroň Group Ostrava)

        Nejlepší střelec Ostravy s dvanácti góly. O reprezentačním víkendu sehrál utkání v klubu TJ Sokol Havířov, ve kterém má střídavý start. V zápase si připsal jednu branku a asistenci, ale ani to nestačilo a Havířov prohrál s Kopřivnicí 5:6.

        Zpracoval: Karel Schamberger