Juniorský reprezentant Šourek: Gól při debutu? Splněný sen!
14. února 2024

Juniorský reprezentant Šourek: Gól při debutu? Splněný sen!

Zažil snový debut v Livesport Superlize proti Pardubicím, kterým dal už po 131 vteřinách pobytu na hřišti svou premiérovou ligovou branku za Mladou Boleslav. Nedávno byl také na přípravném turnaji s juniorským národním týmem, který skončil v konfrontaci s Finskem, Švýcarskem U19 a U23 stříbrný. Kapitán juniorského týmu, Jakub Šourek, v rozhovoru mluví také o juniorském play-off.

Jakube, vy jste nedávno debutoval za superligový tým Mladé Boleslavi a rovnou jste si zapsal premiérovou branku, to byla asi snová premiéra, že? 

To je určitě pravda. Je to můj malý splněný sen a doufám, že to v těchto nově zajetých kolejích bude pokračovat i nadále.

Také jste nedávno absolvoval přípravný turnaj s českou juniorskou reprezentací ve Švýcarsku. Jaké to bylo? 

Ve Švýcarsku bylo krásně. Řekl bych, že jako tým jsme načerpali mnoho nových zkušeností. Určitě nás to jako tým, ale také mě jako jednotlivce posunulo o krok dále.

Vy jste kapitánem juniorského mančaftu Mladé Boleslavi, kde vás za pár týdnů čeká play off, jaké jsou cíle do závěrečné části sezony?

Cíle jsou jednoznačně nejvyšší. Samozřejmě bychom chtěli bojovat o ty nejvyšší příčky, ale takový malý cíl je minimálně semifinále v play off.

Evidentně podle vašich úspěchů a milníků strávíte florbalem opravdu hodně času, jak se to dá skloubit se školou?

Ve škole mám individuální vzdělávací plán, takže si myslím, že mi jde škola naproti mým úspěchům a zatím to nějak vždy zvládám, známky nějaké také jsou (usmívá se), takže zatím fajn. 

Vaše kariéra se momentálně pořádně rozjíždí, tak kde se ideálně vidíte za pár let?

Určitě bych byl rád, kdybych oblékal mladoboleslavský superligový dres. S tím jde ruku v ruce také to, že bych se rád ukázal v českém národním týmu.

 Trenérem mladoboleslavského áčka je finský kouč Joonas Naava, jak s ním probíhá komunikace?

Komunikuje se v angličtině. Za mě je velká výhoda, že Joonas je otevřený v podstatě všemu. Můžu si s ním domluvit kdykoliv individuální schůzku, o tom jak probíhá můj progres a jak to vidí dál. Takže si myslím, že je Joonas tím pravým koučem pro Bolku.

Rozhovor můžete slyšet také v éteru Signál rádia, a to ve středu okolo 16:40 a ve čtvrtek okolo 20:40.

Zpracoval: Karel Schamberger