Za superligovou oponou: seminář s Naavou proběhl přímo v rámci utkání
12. února 2024

Za superligovou oponou: seminář s Naavou proběhl přímo v rámci utkání

Sobotní superligový zápas s Ostravou nabídl mnohé: další kanonádu Bolky, premiérové minuty v nejvyšší soutěži pro Ondřeje Dubna, podpis nové smlouvy s Patrikem Suchánkem a také unikátní trenérský seminář s koučem Joonasem Naavou. Účastníci se se dostali za souperligovou oponu doslova pár minut před startem utkání.

Téměř dvacítka florbalových trenérů se v sobotu sešla v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi, aby zblízka přímo v praxi poznala, jak funguje realizační tým předního superligového týmu pod vedením Joonase Naavy.

Celý jeho trenérský štáb diskutoval s hosty 30 minut před utkáním přímo v trenérské šatně. Následovalo sledování superligového zápasu se speciálním úkolem a po něm obsáhlá diskuse, která se protáhla až k 23. hodině. 

„Debata byla hodně otevřená, trenéři měli mnoho otázek. Povedlo se nám přesáhnout naše téma a probrali jsme trenérskou filozofii včetně hodnot, které vyznává realizační tým Bolky,“ popisuje sportovní manažer Bolky Marek Chlumský. „Jsme rádi, že se semináře účastnili i trenéři z dalších klubů. Již pracujeme na přípravách další vzdělávací akce.“ 

Celá fotogalerie z trenérského semináře na Flickru