PREVIEW: V neděli venku proti Bohemians
15. února 2024

PREVIEW: V neděli venku proti Bohemians

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí ve 24. kole Livesport Superligy proti Bohemians. Hraje se v neděli 18. února v UNYP ARENĚ od 17.00 hodin.

Fakta o utkání

24. kolo Livesport Superligy

FbŠ Bohemians - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
neděle 18. února, 17.00 hodin, UNYP ARENA
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Přemysl Bališ, Peter Varga

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Pro oba týmy to bude velmi důležité utkání ve dvou směrech: jde o konečné umístění po základní části a také přípravu na play off. Proto si myslím, že to může být zápas s vysokou intenzitou a emocemi z obou stran. S Bohemkou jsme v této sezoně hráli už čtyřikrát, takže se oba týmy dobře znají. Navíc oba týmy vstřelily v lize nejvíce gólů. Ale samozřejmě jsem zvědavý, jestli Bohemians a Bedla (Michal Jedlička) zaparkují autobus před brankou, jako to udělali v pohárovém zápase v prosinci, nebo to bude otevřenější zápas jako některé předchozí zápasy s nimi. To hodně ovlivní, jaký zápas to bude. Máme za sebou kompletní tréninkový týden a tým se zdá být fit, takže už se těším na režim play off s vysokou intenzitou od přípravy až do konce.“

      Fakta o soupeři

      FbŠ Bohemians

        Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 6. místo, 45 bodů
        Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
        Jaroslav Petrák 59 bodů (37+22)
        Trenéři: 
        Michal Jedlička

        Tři taháky utkání 

        Konec základní části se přibližuje. Poslední tři zápasy zbývají Bolce do konce základní části. Navíc tým Joonase Naavy bojuje o prvenství v tabulce společně s Tatranem. Bohemians ztrácí tři body na pátou Spartu, ale zároveň se mančaft Michala Jedličky musí koukat za sebe, kde se na zelenobílé s tříbodovým odstupem dere Liberec.

        Každá série jednou končí... Mladá Boleslav vyhrála již osm zápasů v řadě. Bohemians si vzali tři body vždy z posledních pěti duelů. Jedna série v neděli s jistotou skončí. Tatran má stejně bodů jako Bolka, ale zápas k dobru, takže aby vůbec Středočeši mohli na prvenství pomýšlet, tak musí bodovat v každém zápase a navíc doufat ve ztrátu Tatranu.

        Navýšení milníku na nemožné. Bolka překonala loňský gólový rekord v základní části, který držel Tatran s 253 brankami. Už v zápase s Vítkovicemi mladoboleslavští tatranskou metu boleslavští překonali a momentálně mají na kontě branek 270. Trenér Bolky Joonas Naava se nechal slyšet, že by tento milník rád „znemožnil“ jiným týmům pro další roky. Přiblíží se Bolka hranici 300 gólů?

        Koho sledovat 

        Michal Sládek (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

        V předešlém utkání s Bohemians vstřelil dvě branky a přidal jednu asistenci. Momentálně je v obrovské formě, když v posledních pěti zápasech vždy skóroval. 

        Jaroslav Petrák (FbŠ Bohemians)

        Nejlepší střelec Livesport Superligy. S 37 přesnými zásahy je i před Jiřím Curneym. Je také nejnebezpečnějším hráčem v přesilovkách Bohemky, jelikož ty dokázal proměnit už devětkrát.

        Zpracoval: Karel Schamberger

        První epizoda nového videoseriálu VE HŘE