Bohemians - Boleslav 6:5 v prodl., po nepovedeném závěru ztráta bodů
18. února 2024

Bohemians - Boleslav 6:5 v prodl., po nepovedeném závěru ztráta bodů

Sedmizápasová série superligových výher Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav skončila na hřišti FbŠ Bohemians. Svěřenci Joonase Naavy prohráli 5:6 v prodloužení.

FbŠ Bohemians - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:5 v prodl. (1:1, 2:1, 2:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Řehoř (P. Šebek), 30. J. Petrák (Kvasnica), 36. Malič (Krebner), 51. Buršík, 58. J. Petrák (Buršík), 65. Krebner - 2. Vařecha (Delong), 23. Gašparík (Suchánek), 41. Zoufalý z trestného střílení, 42. Delong (Tomašík), 54. Tokoš (Besta). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváků: 273. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Gašparík, Bína, Sládek - Bergman. 

Boleslav nastoupila do zápasu 23. kola v obvyklé sestavě z posledních kol, včetně uzdraveného obránce Besty a právě on se se svou formací mohl radovat už při prvním střídání, protože Vařecha trefil odkrytou branku. V 15. minutě měli hosté smůlu, protože tečovaný balonek doskákal za Bauerova záda. 

Další vývoj skóre určovaly přesilovky. Tu boleslavskou nejprve proměnil Gašparík, za Bohemians se v početní výhodě prosadil Jaroslav Petrák - 2:2. Domácí šli do vedení díky Maličově trefě ze 36. minuty. To už v boleslavské sestavě chyběl Vařecha, protože utrpěl ránu do obličeje. 

Hosté bleskově otočili v úvodu třetí třetiny: nejdřív vyrovnával Zoufalý z nařízeného trestného střílení a za 43 vteřin se prosadil Delong na 4:3. 

Zápas gradoval a ještě napínavější byl po Buršíkově vyrovnání na 4:4 v čase 50:37. Když byl navíc vzápětí vyloučen Tokoš za seknutí do Mücka, měli početní výhodu zelenobílí, ale řadu střeleckých příležitostí nevyužili a hned po návratu z trestné lavice udeřil právě Tokoš. 

Boleslav vedla 5:4, ale potkal ji podobný osud jako v lednovém pohárovém semifinále. Soupeř sáhl ke hře bez brankáře, v níž vyrovnal Petrák na 5:5. V následném prodloužení už se zdálo, že zápas spěje k nájezdům, když 13 vteřin před vypršením nastavené pětiminutovky napřáhl k rozhodující střele Krebner.