PREVIEW: V neděli doma proti Vinohradům
23. února 2024

PREVIEW: V neděli doma proti Vinohradům

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí ve 25. kole Livesport Superligy proti Vinohradům. Hraje se v neděli 25. února v MSH Mladá Boleslav od 17.00 hodin.

Fakta o utkání

25. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - TJ Sokol Královské Vinohrady
neděle 25. února, 17.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Martin Both, Vladimír Černín
Vstupenky: Ticketportal.cz

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Bude to pro nás poslední domácí zápas základní části. V této sezóně jsme byli zatím nejlepším týmem na domácím hřišti a velké díky patří našemu publiku. Bolka není pro soupeře snadné místo a my to tak chceme také nechat a tuto neděli zakončit základní část doma stylově. Minulý zápas byl pro nás zklamáním, když jsme na Bohemce ztratili dva body, ale celkově to nebyl úplně špatný zápas, jen se proti nám v ten večer postavilo hodně věcí. Někdy jsou zápasy jako tento, kdy se prostě nedaří skórovat a otočit skóre. Co se týče Vinohrad, v prvním vzájemném zápase jsme zažili náročný začátek a po první třetině prohrávali. Očekávám, že soupeř bude chtít začít aktivně i tentokrát, takže budeme pokorní a budeme na to připraveni. Také očekávám, že naši kluci jsou po nedělním zápase velmi hladoví a chtějí ukázat, že můžeme být nejefektivnějším a nejatraktivnějším týmem v lize.“

      Fakta o soupeři

      TJ Sokol Královské Vinohrady

        Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 10. místo, 28 bodů
        Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
        Daniel Gärtner 28 bodů (14+14)
        Trenéři: Jan Kapucián a Miroslav Purkrábek

        Tři taháky utkání 

        Poslední domácí zápas před play off. Bolka se naposledy ukáže před svými fanoušky v základní části, do Městské sportovní haly míří Královské Vinohrady. Následně už Boleslav čeká jen venkovní zápas v České Lípě. Bolka je momentálně na druhé příčce a ztrácí na první Tatran dva body. Bitva o Prezidentský pohár pokračuje. 

        Znovu přatahovaná s Vinohrady? V prvním zápase to byla velká bitva. Klāvs Araks poslal Vinohrady do vedení už v čase 5:23. A ještě v první třetině Vinohrady měly na svém kontě vedení 4:2. Jenže pak přišla mladoboleslavská lavina, která smetla Vinohrady z vedení 4:2 na 4:11. Hattrickem se blýskl Michal Sládek, čtyři asistence zaznamenal Jakub Bína. 

        Ondřej Pužman se vrací domů... Mladá Boleslav ho florbalově vychovala. V Bolce strávil dlouhých 11 let. Teď se vrací do haly, kde to moc dobře zná, ale vůbec poprvé usedne na střídačku hostí. Ve Vinohradech působí tuto sezonu v rámci hostování. V prvním vzájemném zápase zářil, když vstřelil jeden gól a stal se nejlepším hráčem utkání.  

        Koho sledovat 

        Jakub Bína (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

        V prvním vzájemném duelu s Vinohrady si připsal čtyři asistence a jednu branku. Aktuálně má na svém kontě 19 branek a 24 asistencí. 

        Ondřej Pužman (TJ Sokol Královské Vinohrady)

        Za 22 zápasů má na svém kontě tři přesné zásahy, jeden z nich do sítě Bolky. V minulém zápase s Pardubicemi nastoupil v první lajně a bude velice zajímavé sledovat jeho návrat do Mladé Boleslavi.

        Zpracoval: Karel Schamberger