Boleslav - Vinohrady 15:3, po nejistém začátku drtivá výhra
25. února 2024

Boleslav - Vinohrady 15:3, po nejistém začátku drtivá výhra

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav zvládl nedělní duel s Vinohrady, které porazil 15:3. První brankou v Livesport Superlize se blýskl mladoboleslavský Jáchym Eliáš.

Předvýběr.CZ Florbal MB - TJ Sokol Královské Vinohrady 15:3 (3:1, 7:2, 5:0)

Branky a nahrávky:
2. Delong (Beneš), 11. Bína (Sládek), 14. Bergman (Punčochář), 29. Gašparík (Gruber), 32. Bína (Zoufalý), 32. Tokoš (Šebek), 35. Suchánek (Tomašík), 39. Punčochář (Delong), 40. Tomašík (Tokoš), 40. Gruber (Gašparík), 44. Zoufalý (Bína), 51. Zakonov (Tomašík), 51. Eliáš (Sládek), 56. Tomašík (Sládek), 60. Šourek (Bergman) - 12. Procházka (Z. Stuchlík), 22. Trojáček, 32. Trojáček (I. Pergler). Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváků: 311.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Týc- Gruber, Zoufalý, Punčochář, Besta, Suchánek, Zakonov- Gašparík, Bína, Sládek - Beneš, Bergman, Delong - Tomašík, Šebek, Tokoš - Šourek, Eliáš, Duben.

Mladá Boleslav sice vedla velmi brzo zásluhou Adama Delonga a následně Jakuba Bíny, jenže o kontaktní branku se postaral kapitán Vinohrad Jan Procházka. Navíc brankář Mikuláš Futschik vychytal nájezd Michalu Sládkovi. Hubené vedení Bolky navýšil Filip Bergman na 3:1.

Druhá perioda by se dala rozpůlit na dva světy. V tom prvním se dobře jevil žlutočerný tým, který dokázal snížit na 2:3 díky střele Lukáše Trojáčka. Následně ale Vinohrady vysoké tempo neudržely a podléhaly náporu Bolky, která jen ve druhé periodě nasázela sedm branek. O třetí branku Vinohrad se postaral znovu Lukáš Trojáček. 

Třetí třetina byla opravdu jen v mladoboleslavské režii. Joonas Naava poslal do hry také všechny náhradníky, kteří se zapsali i mezi střelce, konkrétně Jakub Šourek a Jáchym Eliáš. Mladoboleslavští se dostali až na finální výsledek 15:3.

Boleslavský tým zůstavá po 25. kole na druhé příčce s dvoubodovým mankem na Tatran Střešovice a jednobodovým náskokem před třetími Vítkovicemi. O definitivním pořadí po základní části rozhodne poslední kolo, kdy Bolku čeká cesta do České Lípy. 

Do čtvrtfinále play-off pak tým Joonase Naavy vstoupí v domácím prostředí v úterý 12. a ve středu 13. března.

Ohlasy po utkání:

Hlavní trenér Joonas Naava: „Bylo tam hodně rozdílů, v první třetině jsme určitě nebyli spokojeni, protože proti Vinohradům to sice tentokrát stačilo, ale v play-off to jednoznačně platit nemusí, takže na tom musíme zapracovat. Druhá a třetí perioda už byla od nás slušná. “

Útočník Martin Tokoš: „Po první třetině jsme si řekli, že potřebujeme více pohybu, což následně také neslo své ovoce a Vinohradům došly síly.“


Zpracoval: Karel Schamberger