Ladislav Štancl bude v Bolce pečovat o rozvoj talentů
29. února 2024

Ladislav Štancl bude v Bolce pečovat o rozvoj talentů

Ladislav Štancl nastoupí 1. května do klubu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav. Stěžejním úkolem současného hlavního trenéra české juniorské reprezentace bude rozvoj mladých a talentovaných florbalistů tak, aby se dlouhodobě a plnohodnotně začleňovali do superligového týmu Bolky.

Ladislav Štancl působil předchozích osm let v Pardubicích, kde své angažmá jakožto šéftrenér klubu ukončí v závěru dubna. Opakovaně v minulých sezonách také vedl superligový tým Sokolů, pomohl mimo jiné k triumfu v Poháru Českého florbalu. Od probíhající sezony je hlavním trenérem národního týmu do 19 let, kde působil jako asistent už v minulém dvouletém cyklu. Nyní se na klubové úrovni přesouvá do Mladé Boleslavi, kde bude pracovat v rozsahu plného úvazku. 

„Těším se na spolupráci v novém klubu, s novými kolegy a v profesionálním prostředí jedné z TOP florbalových organizací v Česku. Postupně ladíme veškerou mou náplň práce, máme hodně nápadů a návrhů. Každopádně mým hlavním úkolem bude rozvoj mladých, talentovaných hráčů tak, aby se nám je dlouhodobě dařilo začleňovat do superligového týmu Bolky. Hráčský potenciál je v Bolce obrovský, což vnímám i díky svému působení u juniorského národního týmu,“ řekl Štancl. 

Jeho angažování zapadá do mozaiky změn, kterými Bolka v posledních měsících prochází. „Nejde si nevšimnout, že děláme hodně kroků k tomu, abychom v Mladé Boleslavi vytvořili opravdu výjimečné prostředí pro rozvoj mladých florbalistů. Příchod Ládi je dalším z těchto důležitých kroků. Očekáváme, že nám pomůže s tím, aby naši talentovaní hráči byli připraveni hrát za náš superligový tým brzy, dlouhodobě a úspěšně. Máme v klubu silnou generaci talentů, mnoho současných juniorských reprezentantů i těch potenciálních, a tvoříme pro ně to nejlepší možné zázemí,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák. 

„Příchodem Ládi posilujeme náš trenérský štáb a zejména získáváme dostatečnou kapacitu pro cílený rozvoj jednotlivých hráčů. Jsme přesvědčeni, že individualizace je klíčem k výchově výjimečných talentů a s nadšením očekáváme, jaké výsledky nám to během příštích let přinese,“ doplnil sportovní manažer Bolky Marek Chlumský. 

Štancl chce inspirovat a zároveň být inspirován. Těší se na spolupráci s trenéry v čele s Joonasem Naavou nebo nedávno angažovaným sportovním manažerem Markem Chlumským. Miroslav Vybíral, jenž před pár týdny rozšířil mládežnickou trenérskou strukturu Bolky, je jeho kolegou i v realizačním týmu juniorského národního týmu. „Byl to jeden z faktorů, proč jsem se rozhodl přijmout výzvu v Bolce - pracují tu lidé, kteří mě mohou profesně obohatit a stejně tak třeba i já je. Těším se, až se naplno pustíme do práce,“ dodal Štancl. 

První rozhovor s Ladislavem Štanclem