Liberec - Boleslav 5:10, postupová výhra do semifinále
17. března 2024

Liberec - Boleslav 5:10, postupová výhra do semifinále

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nejrychlejším možným způsobem postoupil do semifinále play-off Livesport Superligy. Ve čtvrtém utkání vyhrál na hřišti FBC Liberec 10:5 a celou sérii 4:0 na zápasy. Semifinále začne v Mladé Boleslavi ve středu 27. března, o soupeři se rozhodne po dohrání všech čtvrtfinálových sérií.

FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:10 (1:2, 3:3, 1:5)

Branky a nahrávky: 4. Wiener (Dolejš), 32. Faksa (Ferdan), 35. Wiener (Kárník), 35. Kopecký, 44. Faksa (Smutný) - 18. Gašparík (Bína), 19. Tokoš (Tomašík), 32. Beneš (Vařecha), 36. Punčochář (Delong), 40. Tomašík (Delong), 41. Suchánek (Tokoš), 49. Zakonov (Šebek), 53. Delong, 58. Tokoš, 60. Gašparík (Tomašík). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváků: 430. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gapšarík, Bína.

Přibližně 17 hodin po dohrání sobotního třetího čtvrtfinálového duelu se proti sobě postavili liberečtí a boleslavští florbalisté znovu a hosté měli první postupový mečbol. 

Čtvrtý duel série přinesl spoustu obratů: Boleslav ztrácela 0:1, vedla 3:1, pak měl slovo znovu Liberec a strhl na svou stranu vedení 5:4, načež reagovali hosté otočkou na 6:4. 

Přelom druhé třetiny byl obzvlášť důležitý, protože v čase 39:59 proměnil přesilovku Tomašík gólem na 5:4 a po přestávce zvyšoval zblízka skórující Suchánek.

Hosté hráli v závěrečné dvacetiminutovce obezřetně a zápas dotáhli k výhře 10:5 a postupu do semifinále. Série začne v Mladé Boleslavi ve středu 27. března. O soupeři teprve bude rozhodnuto až po dohrání všech čtvrtfinálových sérií. 

Ohlasy po čtvrtfinálové sérii

Hlavní trenér Joonas Naava: „Čtvrtý zápas byl takový, jaký jsme ho očekávali. Liberec během sezony udělal velký progres a obzvlášť v jeho domácím prostředí není jednoduché ho porazit. Věděli jsme, že to nebude snadné a jsem opravdu rád, že jsme sérii vyhráli 4:0 na zápasy. Můžeme trochu ušetřit síly a zároveň máme devět dnů na přípravu na semifinále. Budeme odpočatí, připravení a odhodlaní uspět.“

Útočník Adam Delong: „Musím pochválit Liberec - má mladé, šikovné a silově vybavené hráče. Jsme rádi, že jsme to zvládli, nebyla to lehká série. Do třetího i čtvrtého zápasu jsme vstupovali s tím, že budeme hrát více ze zabezpečené obrany. Semifinále bude určitě náročné, ale počkáme si na soupeře, zanalyzujeme si ho a dobře se připravíme. Celý rok tvrdě makáme, takže sil budeme mít dost.“