Boleslav - Vítkovice 7:8, první semifinálový bod bere soupeř
27. března 2024

Boleslav - Vítkovice 7:8, první semifinálový bod bere soupeř

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav prohrál středeční první semifinále play-off s 1. SC TEMPISH Vítkovice 7:8. Druhé semifinále se hraje ve čtvrtek 28. března znovu v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi od 18:00. Pořiďte si vstupenky v on-line prodeji na Ticketportalu.

Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice 7:8 (2:0, 3:4, 2:3)

Branky a nahrávky: 8. Besta (Delong), 20. vl. gól Slončík, 25. Besta (Punčochář), 27. Zakonov (Tomašík), 32. Tokoš, 43. Sládek (Gašparík), 46. Punčochář (Zakonov) - 27. R. Gattnar (Matejčík), 29. Matejčík (R. Gattnar), 30. Fukala (M. Gattnar), 40. Zubek (Hájek), 48. Fukala (Pažák), 55. Šindler (Matejčík), 58. Zubek (M. Gattnar), 60. Šindler (R. Gattnar). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváků: 675. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer- Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gašparík, Bína.

První perioda začala velice vyrovnaně a z obou týmů byl vidět respekt. O úvodní branku Bolky v utkání se postarali dva hráči, kteří v létě přišli právě z Vítkovic. Parádní dělovce Jiřího Besty v osmé minutě asistoval Adam Delong. Mladá Boleslav i nadále bušila do Vítkovic a o druhý gól se přičinili Bína se Sládkem.

Druhou třetinu odšpuntoval dalekonosnou ránou znovu Jiří Besta. Následně v čase 26:21 přišla první branka Vítkovic, kterou dal Rostislav Gattnar. O rychlou odpověď se postaral po nádherné kombinaci Filip Zakonov. Vítkovičtí ale stahovali skóre. Prvně to byl Matejčík a následně Fukala. Do dvoubrankového náskoku poslal Mladou Boleslav Martin Tokoš. Těsně před koncem druhé periody snížil v přesilovce Adam Zubek a stav byl 5:4 pro Bolku. 

Závěrečná třetina prvního semifinále dlouho vypadala lépe pro domácí Bolku, která zvyšovala svůj náskok z předešlých třetin. Prvně nádherně naslepo našel Ronald Gašparík osamoceného Michala Sládka, který zakončil bezchybně. Následně ve vlastním oslabení perfektně skóroval Lukáš Punčochář po přihrávce Zakonova. O snížení na rozdíl dvou branek se postaral Lukáš Fukala (5:7). Už kontaktní branku dával Šindler, který doklepnul vyražený balón (6:7). O srovnání na 7:7 se postaral Adam Zubek. A velký vítkovický obrat v poslední minutě základní hrací doby dokonal Matyáš Šindler. 

První semifinálový bod za výhru 8:7 tak patří Vítkovicím. Bolka bude usilovat o srovnání série ve čtvrtek.

Ohlasy po utkání:

Hlavní trenér Joonas Naava: „Nezasloužili jsme si vyhrát. Myslím, že Vítkovice vyhrály zaslouženě. Nebyl to výkon, který bychom měli předvést v play-off. Je neakceptovatelné, jak jsme dostali některé góly, jak jsme se chovali v obraně a že jsme dostali doma osm gólů. Zároveň ale vím, že jsme zkušený tým, který ví, že je to pouze první zápas série. Poučíme se, zlepšíme se a ve čtvrtek půjdeme vyhrát.“

Útočník Milan Tomašík: „Na poměry semifinále to byl z obou stran takový laxní výkon. Celý zápas jsme měli vesměs pod kontrolou, ale v poslední třetině jsme si to nechali hloupě utéct. Po našem nedůrazu jsme dostali tři góly, prohrávali jsme souboje, předváděli jsme juniorský florbal - takhle hrát nemůžeme. Řekneme si k tomu něco, a ve čtvrtek půjdeme do zápasu lépe, musíme lépe bránit. Chceme vyhrát.“

Čtvrtek 28. března, 18.00 hodin

2. semifinále play-off Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - 1. SC TEMPISH Vítkovice
On-line prodej vstupenek na Ticketportalu

Studio Bolka a Přímý přenos na ceskyflorbal.tv 

Přijďte podpořit Bolku! 


Zpracoval: Karel Schamberger