Boleslav - Vítkovice 7:6p, vyrovnáno! V prodloužení rozhodl Besta
28. března 2024

Boleslav - Vítkovice 7:6p, vyrovnáno! V prodloužení rozhodl Besta

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vyhrál čtvrteční druhé semifinále play-off s 1. SC TEMPISH Vítkovice 7:6 v prodloužení a ke dvěma venkovním utkáním pojede za vyrovnaného stavu série 1:1. Ve Vítkovicích se pokračuje v neděli 31. března a v pondělí 1. dubna.

Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice 7:6 v prodl. (2:1, 1:4, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Sládek (Zoufalý), 18. Vařecha (Delong), 36. Tokoš (Tomašík), 44. Delong (Vařecha), 50. Gašparík (Sládek), 56. Tokoš (Suchánek), 61. Besta (Tokoš) - 11. Pažák (Jankovský), 29. Zubek (Fukala), 28. Hájek (Zubek), 30. M. Gattnar (Zubek), 40. M. Gattnar (Zubek), 56. Zubek (Fukala). Rozhodčí: Reichelt, Kostinek. Vyloučení: 1:2, navíc Gašparík (Boleslav) osobní trest 10 minut. Využití: 1:0. Diváků: 728. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer- Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gašparík, Bína.

První třetina patřila Bolce, která šla do vedení v čase 7:06 po gólu Michala Sládka. O pár minut později vyrovnal Michal Pažák. První přesilovou hru v zápase využil Jakub Vařecha po přihrávce Adama Delonga. Do kabin šla Mladá Boleslav s vedením 2:1.

Druhou třetinu nastartovali hosté, konkrétně Adam Zubek. Už do vedení poslal vítkovické Lukáš Hájek. A po brance Martina Gattnara si vzal kouč domácích Joonas Naava oddechový čas. Po něm Bolka dala gól a snížila na 3:4. Postaral se o to Martin Tokoš. Necelou minutu před koncem druhé části navýšil vedení hostů na 5:3 Martin Gattnar. 

Do třetí třetiny vstoupila lépe Bolka, která v čase 43:42 zásluhou Delonga snížila na 4:5. Vyrovnávací branku mohl slavit slovenský forvard Ronald Gašparík. Do gólového trháku dostal mladoboleslavské Martin Tokoš, jenže ani po dvaceti vteřinách vítkovičtí vyrovnali.  V prodloužení následně rozhodl ve prospěch Bolky 7:6.

Po dvou utkáních v Mladé Boleslavi je stav série 1:1. Ve Vítkovicích se bude pokračovat v neděli 31. března a v pondělí 1. dubna. Už jisté je, že série se vrátí do Bolky na páté utkání ve středu 3. dubna. O startu on-line prodeje vstupenek bude klub s předstihem informovat.

Ohlasy po utkání:

Hlavní trenér Joonas Naava: „První a druhá třetina byla z naší strany pomalá. Ale za výkon, který jsme následně předvedli, jsme si výhru zasloužili. Teď už se budeme soustředit na přípravu na neděli.“

Hráč Jiří Besta: „Jsem rád, že jsme urvali alespoň bod. Jet do Ostravy za stavu 0:2 by bylo hodně nepříjemné. Děláme stále hrozně moc chyb v obraně.“

Zpracoval: Karel Schamberger