PREVIEW: Semifinále pokračuje ve Vítkovicích
31. března 2024

PREVIEW: Semifinále pokračuje ve Vítkovicích

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí v semifinále play-off Livesport Superligy na hřišti 1. SC TEMPISH Vítkovice. Třetí utkání série se hraje v neděli 31. března od 19.00 hodin v SC Dubina Ostrava. Druhé utkání série se hraje v pondělí 1. dubna od 18.00 hodin v SC Dubina Ostrava. Stav série je vyrovnaný 1:1.

Fakta o 3. a 4. semifinálovém utkání

3. semifinále Livesport Superligy

1. SC TEMPISH Vítkovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
neděle 31. března, 19.00 hodin, SC Dubina Ostrava
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Pavel Kačer, Ondřej Vašíček

4. semifinále Livesport Superligy

1. SC TEMPISH Vítkovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
pondělí 1. dubna, 18.00 hodin, SC Dubina Ostrava
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Lukáš Čížek, Lukáš Laštovička

      Slovo trenéra před pokračováním semifinále ve Vítkovicích

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Doma to byly dva celkem vyrovnané zápasy, ve kterých měly oba týmy dobré i špatné momenty ve hře. Mám pocit, že máme stále hodně prostoru na zlepšení: můžeme hrát lépe, než jsme dosud předvedli. Do Ostravy pojedeme navázat na třetí třetinu čtvrtečního zápasu. Cítil jsem, že jsme v ní konečně našli správné myšlení s bojovností a pozitivními a vysokými emocemi v týmu. S agresivním a rychlým florbalem jsme se také posunuli blíž k vlastní identitě. V tomto pokroku chceme pokračovat i v dalším zápase. Vítkovice byly dobré, jak jsme očekávali, ale musíme se soustředit sami na sebe. Chceme dosáhnout absolutní výkonnosti našeho týmu na individuální i týmové úrovni. Tým je v dobré kondici, velmi jednotný a atmosféra je skvělá. Mezi zápasy hodně pracujeme na detailech: je to o zlepšování a vývoji a v neděli zase uvidíme, kde jsme. Cíl je zcela jasný – chceme vyhrát a vše, co nyní děláme, směřuje k tomu, abychom byli na neděli připraveni."

      Fakta o soupeři

      1. SC TEMPISH Vítkovice

          Umístění v základní části Livesport Superligy: 3. místo, 60 bodů
          Nejproduktivnější hráč v základní části Livesport Superligy: 
          Martin Gattnar, 57 bodů (23+19)
          Čtvrtfinále play-off: 
          1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians 4:2 (1:3, 6:1, 6:5, 4:9, 6:5, 6:3)
          Nejproduktivnější hráč v play-off: 
          Rostislav Gattnar 12 bodů (7+5)
          Hlavní trenér: Daniel Folta

          Tři taháky utkání 

          Bude se hrát o mečbol. Po prvních dvou semifinálových duelech v Mladé Boleslavi je stav série vyrovnaný 1:1. Vítěz nedělního zápasu tedy bude v pondělí bojovat o  mečbol. Naopak poražený ze třetího semifinále bude na Velikonoční pondělí bojovat o vyrovnání série. 

          Po skvělých zápasech v Bolce jsou na tahu Vítkovice. Ve středu v Mladé Boleslavi fandilo 675 diváků, ve čtvrtek dokonce 728. Atmosféra byla skvělá a část fanoušků míří i do Vítkovic - i tam by prostředí mělo být bouřlivé. Mimochodem, Bolka už spustila on-line prodej na 5. semifinále a vstupenky na Ticketportalu rychle mizí.

          Bolka může přepsat historii. Ještě nikdy Mladá Boleslav v play-off nevyřadila Vítkovice. Naposledy takto padla v roce 2016. Naopak ve vzájemných Superfinále má lepší bilanci Bolka, která slavila dvakrát (2018, 2021), zatímco Rytíři pouze jednou (2019). Sám trenér Mladé Boleslavi Joonas Naava říká: „Je to pro nás velká výzva a extra motivace - chceme přepsat historii.“

          Koho sledovat 

          Jiří Besta (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

          Hrdina čtvrtečního zápasu, který rozhodl prodloužení dalekonosnou ránou. Proti Vítkovicím dal za dva semifinálové zápasy celkem tři branky. 


          Adam Zubek (1. SC TEMPISH Vítkovice)

          V obou duelech s Mladou Boleslaví byl nejlepším hráčem. Ve středu vstřelil vyrovnávací branku na 7:7. Celkem má v semifinálové sérii sedm bodů za čtyři branky a tři asistence.

          Zpracoval: Karel Schamberger

          Nová epizoda seriálu VE HŘE s Matějem Šerým