Vítkovice - Boleslav 6:5 v prodl., série pokračuje ve středu doma
1. dubna 2024

Vítkovice - Boleslav 6:5 v prodl., série pokračuje ve středu doma

Semifinálová série play-off Livesport Superligy se vrací do Mladé Boleslavi za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy. Boleslavský tým v pondělí prohrál ve Vítkovicích 5:6 v prodloužení a čeká ho ještě dlouhá série. Ve středu 3. dubna se hraje v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi od 18.00 hodin, vstupenky jsou v prodeji na Ticketportalu.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:5 v prodl. (1:3, 2:1, 3:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. R. Gattnar (Pažák), 28. Fukala (Pažák), 32. Fukala (Zubek), 51. R. Gattnar (Šidnelr), 53. Zubek (Jankovský), 68. R. Gattnar (Pažák) - 1. Tokoš (Tomašík), 2. Beneš (Delong), 19. Vařecha (Sládek), 32. Delong (Suchánek), 52. Delong (Vařecha). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Diváků: 653. Stav série: 2:2.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gašparík, Bína.

Mladá Boleslav navázala na povedený start nedělního utkání ve Vítkovicích a také o den později si rychle vypracovala náskok. Při prvním střídání skóroval Tokoš a při druhém Beneš. 

Vítkovice se ale rychle oklepaly a ve třetí minutě korigoval Rostislav Gattnar na 1:2. 

Dění na hřišti se postupně přiostřovalo, z přesilovky v závěru první třetiny těžil boleslavský Vařecha po rychlé souhře celé pětice na hřišti. 

Ve druhé třetině se hra více vyrovnala, mezi dvěma trefami vítkovického Fukaly se prosadil v další boleslavské početní výhodě Delong a domácí ztráceli 3:4. V závěru druhé dvacetiminutovky navíc neproměnili trestné střílení nařízené po přezkoumání u videa. 

Drama gradovalo: v 51. minutě dotáhl skóre na 4:4 podruhé skórující Rostislav Gattnar, vzápětí na druhé straně vrátil Bolce vedení Delong zakončující svůj únik, ale do prodloužení nasměrovala zápas vyrovnávací branka Zubka na 5:5. 

Nastavení ukončil v čase 67:52 Rostislav Gattnar, který svým zkompletovaným hattrickem srovnal stav semifinálové série na 2:2.

Páté utkání se hraje v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi ve středu 3. dubna od 18.00 hodin. Neváhejte se zakoupením vstupenek a pořiďte si je přes Ticketportal. K pondělnímu večeru zbývá přibližně 60 vstupenek na sezení. V prodeji jsou také lístky na stání. 

Jisté také je, že se Mladá Boleslav ještě vrátí do Vítkovic. Šesté semifinále se bude hrát v pátek 5. dubna. Případný sedmý duel poté v neděli 7. dubna v Mladé Boleslavi.