Boleslav - Vítkovice 4:3 v prodloužení, Bolka v Superfinále!
7. dubna 2024

Boleslav - Vítkovice 4:3 v prodloužení, Bolka v Superfinále!

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nedělní sedmé semifinále play-off s 1. SC TEMPISH Vítkovice vyhrál 4:3 v prodloužení. Bolka tak postupuje do BigBoard Superfinále 2024, ve kterém si zahraje nadcházející neděli 14. dubna v O2 areně proti Tatranu Střešovice.

Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:3 v prodloužení (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Zakonov (Sládek), 23. Bergman (Bína), 26. Šebek (Sládek), 63. Zakonov - 3. R. Gattnar (Matejčík), 38. Zubek (M. Gattnar), 43. Jankovský (Šebesta). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváků: 900 (vyprodáno). 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Punčochář, Besta, Zakonov, Gruber, Zoufalý - Delong, Beneš, Vařecha - Tomašík, Šebek, Sládek - Bergman, Gašparík, Bína.

První třetina začala velice svižně, když otevřel skóre ve třetí minutě Filip Zakonov. A hodně rychlá byla také vítkovická odpověď, o kterou se postaral Rostislav Gattnar. Stav po první periodě byl vyrovnaný 1:1.

Druhou třetinu odšpuntovala rána Filipa Bergmana, pro kterého to byl první zápas v rámci semifinále play-off. Do dvoubrankového vedení poslal Bolku Daniel Šebek v 26. minutě. V závěru druhé periody korigoval kontaktní brankou Adam Zubek a průběžné skóre bylo 3:2 pro Bolku.

Třetí část sedmého semifinálového duelu nabídla jedinou branku. Byla to vyrovnávací střela Ondřeje Jankovského, který tak poslal napínavý duel do prodloužení.

V něm se opřel do bekhendu Filip Zakonov a byla z toho rozhodující rána. Euforie v mladoboleslavské hale byla nezměřitelná, Bolka si v tu chvíli zajistila postup do BigBoard Superfinále 2024. To je na programu 14. dubna v pražské O2 areně. Vstupenky lze pořídit v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

Zpracoval: Karel Schamberger