Tatran - Boleslav 5:4 v prodl., stříbro po velkém boji
14. dubna 2024

Tatran - Boleslav 5:4 v prodl., stříbro po velkém boji

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nedělní BigBoard Superfinále 2024 s ESA logistika Tatran Střešovice prohrál 4:5 v prodloužení. Bolka končí stříbrná, je to její třináctá medaile v nejvyšší soutěži mužů.

ESA logistika Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal MB 5:4 v prodl. (2:0, 1:3, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Vavroušek (Šindelář), 12. Hanák (Beneš), 29. Beneš (Hanák), 56. Beneš (Havlas), 63. Hanák - 26. Vařecha (Delong), 27. Suchánek (Tomašík), 36. Zoufalý (Gašparík), 58. Sládek (Tomašík). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Bez vyloučení. Diváků: 13 541. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý - Tomašík, Šebek, Sládek - Delong, Beneš, Vařecha - Bína, Gašparík, Gruber.

První třetina Superfinále začala velice aktivně ze stran obou mužstev, ale první šance gólmani kryli. O první branku utkání se postaral po přihrávce Šindeláře střešovický Šimon Vavroušek. A ačkoliv Bolka na Tatran tlačila, tak podruhé v zápase inkasovala, když Bauera prostřelil na druhý pokus z těsné blízkosti Tomáš Hanák. Mladá Boleslav byla po zbytek první třetiny aktivnějším týmem, ale i přes mohutnou střeleckou převahu nedokázala vstřelit branku a stav Superfinále po první třetině byl 2:0 pro Tatran Střešovice.

Druhou třetinu otevřel nejmladší hráč aktuálního ročníku Livesport Superligy Jakub Vařecha, který prostřelil Jurca po přihrávce Adama Delonga. O srovnaní se postaral parádní střelou Patrik Suchánek a bylo to 2:2. Zpátky vrátil vedení Tatranu jeho kapitán Marek Beneš po nahrávce od Tomáše Hanáka. Strhující zápas pokračoval vyrovnáním ze strany Mladé Boleslavi, když se ke střele dostal Jan Zoufalý. Stav po druhé periodě byl nerozhodný 3:3.

Třetí část sedmého finálového duelu nabídla dvě branky. První byla střela kapitána Střešovic Marka Beneše, která poslala Tatran do vedení 4:3. V šesti bez brankáře poslal zápas do prodloužení Michal Sládek, který jemně tečoval střelu Tomašíka za Jurcova záda. 

V prodloužení rozhodl ve prospěch Tatranu Střešovice Tomáš Hanák.

Mladá Boleslav končí v Livesport Superlize 2023/2024 těsně pod vrcholem, na stříbrné pozici. Je to třináctá medaile Bolky v nejvyšší soutěži. Účastí v BigBoard Superfinále 2024 se Bolka kvalifikovala do nadcházejícího ročníku Champions Cupu. 

Zpracoval: Karel Schamberger