MČR starších žáků vyhrál Hattrick, Boleslav osmá
6. května 2024

MČR starších žáků vyhrál Hattrick, Boleslav osmá

Městská sportovní hala v Mladé Boleslavi od pátku 3. května do neděle 5. května hostila závěrečný turnaj Mistrovství České republiky starších žáků 2024 ve florbale. Tuzemskými mistry v této věkové kategorii se stali hráči Hattricku Brno po finálovém triumfu 7:1 nad městskými rivaly Bulldogs Brno. Domácí tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav, který byl spolupořadatelem turnaje, skončil osmý. Účastnilo se 12 klubů.

Sportovní fanoušci v Mladé Boleslavi mohli tři dny sledovat elitní florbalové zápasy hráčů narozených v roce 2009, 2010, 2011 a 2012. 

Brněnské týmy prošly do vzájemného finále, aniž by v předchozím průběhu turnaje zaváhaly. Neporaženým nakonec zůstal Hattrick Brno a pět výher ho dovedlo k trofeji pro republikové mistry. Finalistům předali medaile primátor města Mladá Boleslav Jiří Bouška a prezident Českého florbalu Daniel Novák. Třetí místo obsadil Litvínov. 

Spolupořádající tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav ve čtvrtfinále podlehl Písku 2:4 a v konečném pořadí se umístil osmý. 

Konečné pořadí MČR starších žáků ve florbale 2024: 

1. FBŠ Hummel Hattrick Brno
2. Bulldogs Brno
3. SK Bivoj Litvínov
4. FbC Písek
5. 1. SC TEMPISH Vítkovice
6. FbŠ Bohemians DDM Praha 7
7. SOKOLI Pardubice AKADEMIE
8. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
9. 1. SFK Havířov
10. FbC Skuteč
11. FBC Liberec
12. FBŠ Gorily Plzeň 

All-star tým MČR starších žáků:

Matyáš Arazim (SK Bivoj Litvínov)
Michal Suchan (FbC Písek)
Jan Vrašťák (Bulldogs Brno)
Petr Úlehla (Bulldogs Brno)
Daniel Hochman (FBŠ Hummel Hattrick Brno)
Josef Loučka (FBŠ Hummel Hattrick Brno)

Prezident Českého florbalu Daniel Novák s all-star týmem MČR starších žáků: zleva Josef Loučka, Jan Vrašťák, Michal Suchan, Daniel Hochman, Matyáš Arazim a Petr Úlehla.