Po 11 sezonách v Bolce míří Jakub Bína za změnou
6. května 2024

Po 11 sezonách v Bolce míří Jakub Bína za změnou

Krásný příběh se uzavírá. Je to příběh, kterak se z nadějného dorostence stal v Mladé Boleslavi trojnásobný superligový mistr, střelec 175 gólů v nejvyšší soutěži a také perspektivní mládežnický trenér. Jakub Bína po 11 sezonách míří z Bolky za změnou. Přestupuje do FBC 4CLEAN Česká Lípa.

Jakub Bína za Bolku odehrál celkem 295 zápasů v nejvyšší soutěži včetně play-off s bilancí 175+97. Přestože před rokem s klubem uzavřel novou tříletou dohodu, Bolka mu nyní vychází vstříc v přání změnit prostředí a dát své kariéře v 26 letech impulz. 

„Jsem šťastný, že jsem ve svém životě zažil těch mnoho let v Bolce. Není to pro mě lehké loučení. Bolce jsem za všechno moc vděčný a budu jí dál fandit. Chtěl bych poděkovat všem v čele s Tomášem Pacákem. Po florbalové stránce jsem se víceméně všechno naučil tady, získal jsem tu mnoho zkušeností, ale cítil jsem, že je čas na změnu. Chci si užít florbal trochu z jiné stránky. V Bolce jsme měli každý rok ty nejvyšší cíle, ale nikdo vám nic zadarmo nedá. Věci mimo florbal musí jít často stranou. Hledal jsem možnosti, jak bych to mohl změnit. Měl jsem nabídky od více týmů a nebylo to vůbec jednoduché rozhodování. S Českou Lípou jsme našli řešení na všechny moje požadavky a jsem přesvědčený, že budu spokojený. Chci být šťastný v každodenním režimu a těšit se na každý trénink a zápas. Těším se na důležitou roli v týmu a jsem zvědavý na své výkony,” řekl Jakub Bína. 

Boleslavský příběh Jakuba Bíny čtěte TADY

„Kuba za námi přišel po konci sezony s tím, že už v jejím průběhu se rozhodl, že vrcholového způsobu provozování florbalu ve smyslu nároků, náročnosti tréninkového procesu a ambic se nasytil. Požádal nás o možnost odejít po prvním roce aktuální tříleté smlouvy s tím, že byl v kontaktu s více kluby a rozhodl se pro Českou Lípu. Je to situace, ke které přistupujeme s pochopením a vědomím, že náročný mladoboleslavský režim zkrátka není pro každého a musí ho chtít obě strany. S Českou Lípou jsme se domluvili na podmínkách přestupu. Kuba s námi byl jedenáct let, prožil s námi mnoho hezkého, jeho příběh byl v některých obdobích náročný, ale stálo to za to a přejeme mu jen to dobré. Kuba se zapsal do boleslavské historie nejen jako hráč, ale i jako zaměstnanec klubu a trenér. Věřím, že ve všech těchto rolích bude pro Českou Lípu přínosný a na nás je, abychom Kubu adekvátně nahradili,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák.