Jakub Gruber si za nové působiště vybral Spartu
9. května 2024

Jakub Gruber si za nové působiště vybral Spartu

Po osmi letech, v nichž nosil modrou korunku na dresu, mění Jakub Gruber adresu. Devětadvacetiletý obránce, jenž v Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav také pracoval a trénoval mládež, bude nově působit v pražské Spartě. S Bolkou se nedomluvil na prodloužení spolupráce. Stávající smlouva byla platná právě do konce sezony 2023/2024.

Jakub Gruber přestoupil do Bolky před sezonou 2016/2017 z Tatranu Střešovice a ke dvěma účastem v Superfinále s pražským klubem přidal dalších šest. S osmi starty v ultimátním zápase o titul je tak českým rekordmanem společně s Janem Natovem, Jakubem Hubálkem a Lukášem Součkem. Během působení v Mladé Boleslavi se také vypracoval do seniorského národního týmu, s reprezentací dosáhl na bronz z MS 2021 a stříbro o rok později. Nyní jeho boleslavská éra končí, což platí o hráčské, trenérské i pracovní roli.

„Měli jsme zájem o to, aby u nás Kuba pokračoval. Dlouho jsme řešili různá nastavení další spolupráce, dostali jsme se na hranu našich možností, ale Kuba si nakonec vybral jiné řešení, přičemž jako hlavní důvod pro změnu uvedl lepší hráčskou roli v novém týmu. Zažili jsme společných osm let vyplněných mnoha úspěchy týmovými i osobními, protože se Kuba od nás odrazil až ke startům na mistrovství světa. Kuba u nás také působil jako trenér mládeže a podporovali jsme ho ve vysokoškolském studiu, během kterého u nás nastartoval i profesní kariéru. Přejeme mu v dalších letech jen to dobré,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák.

„V Bolce jsem zažil úspěšné časy a poznal skvělé lidi - spoluhráče, trenéry a kolegy. Jsem emočně založený člověk a hodně teď prožívám, že v tomhle mě teď čeká změna. Věřím, že tahle přátelství nám zůstanou. Bolka je místo nastavené pro vrcholový sport. Když chcete, můžete se tu hodně zlepšovat. I moje éra v seniorské reprezentaci vlastně začala tady. Za to všem trenérům moc děkuju. Klub mě oslovil s tím, že má zájem, abych tu pokračoval. Zároveň jsem letos pociťoval větší zájem než dřív i z jiných organizací. Nutilo mě to zamyslet se, jestli není čas na změnu. Po mnoha letech jsem dospěl k tomu, že pracovat v klubu, trénovat jako hlavní trenér kategorie a hrát za superligový tým je hodně náročné. Hledal jsem takové nastavení, které mi umožní, abych mohl dát maximum své hráčské roli a nakonec jsem se domluvil se Spartou,“ řekl Jakub Gruber. 

Boleslavský příběh Jakuba Grubera čtěte TADY.