72_20240709_142825.jpg
73_20240712_104225.png
2368_20240513_094721.jpg

Teď je ta správná chvíle se rozloučit, vycítil zlatý střelec z roku 2022

Když Bolka v posledních pěti letech slavila zlato, on u toho byl vždy s gólovým podpisem. Daniel Šebek skóroval v pohárovém finále 2021, v „covidovém“ Superfinále 2021 a to o rok později dokonce v prodloužení rozhodl. „Tyhle momenty stojí za všechnu tu dřinu. Byla to obrovská euforie a krásný pocit, když pak vidíte celý tým a všechny fanoušky šťastné,“ vypráví Daniel Šebek. V 35 letech odchází do florbalové penze.

Co je ten hlavní důvod?

Je jich víc. Už nějaký čas jsem cítil, že ten moment se blíží… Udělat tohle rozhodnutí není jednoduché, protože florbal hraju odmala a vždy to pro mě byla priorita. Čas ale člověk nezastaví a cítím, že teď nastala ta správná chvíle se rozloučit.

Měl jste skvělou kariéru. Skoro 10 let jste hrál v zahraničí. 

Ano, odcházel jsem poměrně mladý. Ale šel jsem si za svým a splnil jsem si florbalové sny. Zažil jsem i spoustu těžkých momentů, ale jsem rád, že jsem je vždy dokázal zvládnout. 

Skoro sto startů máte za reprezentaci. Co pro vás znamenalo bojovat v českém dresu? 

Reprezentace byla obrovská čest a odměna za naši práci. S klukama, kteří hráli také v zahraničí, jsme se vždycky těšili na českou šatnu. Mám z tohoto období spoustu vzpomínek. Zároveň mě asi vždycky bude mrzet prohra s Finskem v semifinále mistrovství světa v Rize 2016. 

Léto 2019. Návrat do Česka. Jste rád, že jste si vybral právě Bolku? 

Rozhodně jsem zvolil správně. Je tu profesionální prostředí ve všech směrech. Pro hráče, kteří chtějí dělat florbal na nejvyšší úrovni, je to rozhodně správná adresa. 

Jeden pohár, dva tituly, bronz z Poháru mistrů. Berete tuhle boleslavskou bilanci? 

Asi ano. Jen škoda té naší první sezony, kterou jsme měli hodně dobře rozehranou, ale pak ji utnul začínající covid. 

Podobně jako dřív v reprezentaci byli kolem vás zase Milan Tomašík, Patrik Suchánek, Martin Tokoš. Jaké to bylo? 

Všichni jsou to výborní hráči. Od prvního momentu, co nás dal Petr Novotný dohromady, si to skvěle sedlo. Doplnil nás Filip Zakonov, který vyrostl ve velkého hráče a byla zábava hrát v tomto složení. Rozuměli jsme si na hřišti i mimo něj. 

Taky jste se přes Bolku dostal k práci pro Předvýběr.CZ. Jak vás role v personální agentuře naplňuje? 

Je to docela zajímavý příběh. Nejdříve jsme totiž řešili to, že by mi Předvýběr.CZ pomohl najít práci. Pak si mě ale obchodní ředitel vzal přímo do svého obchodního týmu. I toto byl jeden z důvodů, proč jsem se vracel ze zahraničí. Chtěl jsem se posunout po profesní stránce, což se povedlo. Obchodní pozice mají obecně se sportem spoustu věcí společných, a proto mě práce naplňuje.

O spoustě dřiny, kterou vyžaduje florbal, už řeč byla. Ale jak teď bude vypadat váš volný čas? 

V létě nás čeká svatba, takže je s tím teď spojených mnoho organizačních věcí. Se snoubenkou si celkově chceme užít léto. Pak už bych se chtěl víc zaměřit na práci. A jsou tu i další sporty, které mě baví a na které třeba během kariéry nebylo tolik času. Teď si to vynahradím.