58_20240612_150723.jpg
73_20240712_104225.png
2371_20240515_093710.jpg

Tadeáš Chroust přestupuje do Kladna

Po úspěšném ročním hostování v Kladně se Tadeáš Chroust stává kmenovým hráčem Kanonýrů. V Bolce nebude pokračovat ani v trenérské a pracovní roli. Z klubu odchází po víc než třetině svého dosavadního života, s Bolkou byl spojený 11 let.

„Nebylo to pro mě vůbec jednoduché rozhodování. Za Bolku jsem hrál deset sezon, osm let jsem tu trénoval a šest let působil jako zaměstnanec. Vytvořil jsem si tu spoustu vazeb a mám tu hodně kamarádů a přátel. Vnitřně jsem ale cítil, že kdyby to takhle dál pokračovalo, nemohl bych už všechny věci dělat naplno a nedávalo by to smysl pro nikoho. Když jsem před rokem odcházel na hostování do Kladna, uvědomoval jsem si, že ve spojení s prací v Boleslavi to bude hodně náročné. Až realita mi ale ukázala, jak moc. Během celé sezony jsem třikrát týdně spěchal z tréninku elévů do Kladna na svůj vlastní trénink a zase zpátky. Navíc tenhle režim nekončí pátkem, ale o víkendu máte zápasy - mládežnické i ty vlastní. Bylo to zkrátka neudržitelné, nemluvě o tom, že prostoru na osobní život už taky moc nezbývalo. Zároveň mi Kladno nabídlo možnost působit v podobné roli právě tam. Děkuju Bolce a hlavně Tomáši Pacákovi za pochopení téhle situace. Vážím si všeho, co jsem tu zažil. Splnil jsem si tu spoustu snů,“ loučí se Tadeáš Chroust. 

„Tendyho odchod mě ze všech letošních ztrát mrzí nejvíce, mám palčivý pocit, že odchází kus klubové duše. Nesmírně si cením jeho práce pro Bolku a našeho dlouhého společného příběhu a všech zážitků. Po celých 11 let byl důležitou postavou klubu, přičemž těžiště jeho důležitosti se v průběhu let posouvalo od role klíčového hráče k jiným rolím, ale vždy byl vzorem z pohledu morálky a charakteru a nositelem klubových hodnot. Tendy je pracovitý a loajální srdcař, cítil vždy osobní zodpovědnost za svěřené úkoly, což pro mě bylo nesmírně cenné. Napříč hráči, trenéry, zaměstnanci, dětmi i rodiči byl a je právem velmi oblíbený. Pro náš klub je jeho odchod velkou ztrátou, ale všechny jeho argumenty jsou racionální a logické a musíme je akceptovat, pokud nám na Tendym jako člověku opravdu záleží. Na dálku jsme v minulé sezoně sledovali jeho výkony za Kladno a fandili mu, byl pro tým velmi důležitý a bylo vidět, že si užívá svou pozici. Zároveň se Kladnu podařilo dosáhnout na cíl, který mělo. Už v zimě jsme s Tendym vedli debaty o jeho dalších úlohách u nás, stáli jsme velmi o jeho setrvání v Bolce, nakonec si pro své další působení z nezvratných důvodů vybral Kladno a my pro to máme pochopení. Tendymu všichni přejeme, ať se mu daří, a nám moc přeji, aby se do Bolky dříve či později v nějaké roli vrátil, dveře budou pro něj vždy otevřené,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák. 

Rozhovor s Tadeášem Chroustem najdete TADY