Vést Boleslav je pro mě pocta, říká nový kapitán
3. srpna 2019

Vést Boleslav je pro mě pocta, říká nový kapitán

S páskou na levé paži už si to vyzkoušel na jaře - tehdy jako záskok. Odteď bude kapitánování v kompetenci Jana Natova nastálo. “Už během play-off jsem přemýšlel nad tím, co se mnou páska udělá. Pocitově to pro mě bylo dobré v tom, že jsem musel svou práci na hřišti dělat ještě líp, jít příkladem, adekvátně se chovat,” líčí střelec Technology Florbal Mladá Boleslav.

Co jste si tedy pomyslel, když jste se dozvěděl, že od nové sezony budete kapitánem? 

Je pro mě obrovská pocta vést Boleslav. V týmu máme hodně hráčů, kteří by mohli být těmi vůdci. To, že jsem to právě já, je pro mě vizitka, že svou práci dělám dobře. 

Jste nástupcem Petra Novotného, dlouholetého kapitána, ikony klubu. 

Když jsem nad tím přemýšlel, je to z mého pohledu fakt velká věc. Jasně, Bangič občas ze zdravotních důvodů nemohl hrát, takže někdo zaskakoval, ale jinak tu historicky moc jiných kapitánů nebylo. Zároveň je super, že budeme dál spolupracovat, protože je to teď náš trenér. 

Změní vás kapitánování? 

Bylo by super, kdyby mě to vybičovalo k ještě lepším výkonům. Už během play-off jsem měl pásku a přemýšlel jsem nad tím, co bude, co to se mnou udělá. A bylo to dobré, protože jsem cítil, že musím svou práci na hřišti dělat ještě líp, jít příkladem, adekvátně se chovat. Takže věřím, že to bude plus. 

Plus znamená ještě víc gólů? Jen v základní části jste jich dal 49. 

Byl bych rád, kdyby mi to šlo takhle i dál, ale byla to výjimečná sezona. Nemůžu to brát automaticky tak, že budu pořád střílet góly. Očekávání jsou velká, ale musím se připravit i na to, že mohou přijít střelecky horší dny. Pak je důležité, abych byl přínosem i bez gólů. 

Jaká je zatím boleslavská příprava? 

Trénujeme intenzivně. Kondiční část s Radkem Gwuźdźem nás, myslím, může posunout zase o level výš. Věřím, že budeme připraveni ještě líp. I každý trénink s hokejkou je fyzicky náročný, což dobře pasuje k naší hře. Zase chceme být aktivní, snažíme se vše dělat v co největší rychlosti, abychom ve hře dobře reagovali na těžké situace. Příprava je kvalitní. 

Takže k tomu dobře pasují i mezinárodní turnaje. Nejdřív Czech Open pro mladý boleslavský tým, pak Bohemia Trophy a Umeå Scandic Cup s kompletním kádrem. 

Na všech turnajích nás čekají zahraniční soupeři a já jsem moc rád, že takové zápasy před sezonou můžeme hrát. Je to to nejlepší, co může být. Když se to rozjede, už pak hrajeme jen s českými týmy, takže je super mít kolem deseti zápasů, které v přípravě hodně ukážou. Půjdeme do toho zostra. Navíc na Bohemia Trophy se můžeme ukázat i doma, což je super pro boleslavské fanoušky.