Livesport Superliga pokračuje proti Pardubicím a Tatranu
3. prosince 2020

Livesport Superliga pokračuje proti Pardubicím a Tatranu

V sobotu doma proti Pardubicím a v neděli v pražských Řepích proti Tatranu Střešovice nastoupí tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav při dalším pokračování Livesport Superligy. Tým se čtyřmi rybičkami na dresu už se propracoval na čtvrtou příčku neúplné tabulky.

Mladoboleslavský tým z pondělního domácího představení vyválčil dva body proti pražskému Chodovu, který zdolal 4:3 po nájezdech. Proti Pardubicím bude větším favoritem - tím spíš, že to bude první utkání Sokolů po restartu. Do hry se vracejí přesně po 58 dnech. Zatím mají šest bodů z pěti utkání. 

“Musíme tím pádem čerpat informace ze zápasů, které Pardubice odehrály před pauzou. Chceme v domácím prostředí naplnit roli favorita a dojít si pro vítězství,” říká mladoboleslavský trenér Petr Novotný. 

Oba vzájemné zápasy v základní části minulé sezony ovládla Boleslav: doma 8:3, venku 11:3. Týmy se utkaly i na počátku letní přípravy, Pardubice si z Boleslavi odvezly výhru 8:5, ale domácí nasadili velmi kombinovanou sestavu. 

Nedělní utkání proti Tatranu označuje Novotný za velkou výzvu. “Proti nám bude stát tým plný talentovaný hráčů, který se teď navíc veze na pozitivní vlně. Budeme muset předvést to nejlepší, abychom mohli pomýšlet na dobrý výsledek,” podotýká mladoboleslavský kouč. 

Mimochodem, bude to pro Mladou Boleslav v krátkém čase další premiéra v nové pražské sportovní hale. Před týdnem si vyzkoušela halu v Kbelích proti Black Angels, teď ji přivítá Tatran Střešovice v Řepích. 

Poslední vzájemný zápas mezi Bolkou a Tatranem je starý necelé čtyři měsíce. Týmy se utkaly na mezinárodním turnaji ŠKO-ENERGO CUP a Boleslav zvítězila 5:4 po nájezdech a poté, co Jan Natov vyrovnal v čase 59:59, čímž připravil Střešovice o turnajové prvenství. 

Střešovickému týmu se vydařil vstup do Livesport Superligy, z osmi zápasů má 20 bodů, což ho řadí na průběžné druhé místo. 

Boleslavský program

Sobota 5. prosince, 17.00, MSH Mladá Boleslav (14. kolo)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - SOKOLI Pardubice
Textový on-line přenos / Komentovaný videopřenos TV Český florbal

Neděle 6. prosince, 17.00, SC Řepy (12. kolo)
Tatran Teka Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Soupisky týmů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

SOKOLI Pardubice

Tatran Teka Střešovice

Další program Livesport Superligy (10. kolo)

Sobota 12. prosince

ACEMA Sparta Praha - Black Angels (15.00)
TJ Sokol Královské Vinohrady - Předvýběr.CZ Florbal MB (16.00)
SOKOLI Pardubice - FBC ČPP Ostrava (16.00)
Hu-Fa Panthers Otrokovice - FBŠ Hummel Hattrick Brno (17.00)
Tatran Teka Střešovice - FAT PIPE Florbal Chodov (17.00)
FBC 4CLEAN Česká Lípa - 1. SC TEMPISH Vítkovice (19.00)
FbŠ Bohemians - FBC Liberec (19.30)

Facebook Český florbal | Instagram Český florbal