Mladý brankář Macík dokončí sezonu v Kladně
15. února 2021

Mladý brankář Macík dokončí sezonu v Kladně

Čerstvě dvacetiletý gólman Marek Macík dokončí aktuální sezonu v prvoligovém Kladně, kde by v případě znovuobnovení druhé nejvyšší soutěže mohl dostat vetší zápasový prostor. Oba středočeské kluby se domluvily na hostování do konce sezony, přičemž formálně Macík ke Kanonýrům přestupuje, aby mohl mít zároveň nadále vyřízené střídavé starty v týmu Orky, s níž Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav spolupracuje.

Macík přišel do Mladé Boleslavi před sezonou 2017/2018 a patřil mezi tahouny dorosteneckého i juniorského týmu. Od aktuálního ročníku je součástí superligového kádru, před týdnem zažil i debut v nejvyšší soutěži, když odchytal závěrečnou třetinu v Pardubicích (12:3). 

“Současná doba nenahrává tomu, aby všichni hráči našeho dospělého kádru měli adekvátní herní vytížení, proto jsme se nyní domluvili s Kladnem, v jehož ambiciózním prvoligovém týmu by Marek měl dostat významný prostor, až se druhá nejvyšší mužská soutěž znovu rozběhne. Zároveň se Marek bude nadále připravovat i s naším superligovým týmem a jeho přesný tréninkový režim budeme koordinovat ve spolupráci se sportovním ředitelem Kladna Janem Pazderou,” řekl generální manažer Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Tomáš Pacák. 

Boleslavský tým do konce sezony může v Livesport Superlize pracovat s triem gólmanů. Oporou je brankář seniorského národního týmu Lukáš Bauer, po zranění už se do tréninkového režimu vrací jeho tradiční parťák Petr Musil a k dispozici je také juniorský reprezentant Ondřej Tomšík.