Chodov - Boleslav 2:7, postup do bitvy o titul
9. května 2021

Chodov - Boleslav 2:7, postup do bitvy o titul

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav si zajistil účast v Superfinále 2021. Semifinálovou sérii nad FAT PIPE Florbal Chodov ovládl tým trenéra Petra Novotného 4:0 na utkání, v tom posledním zvítězil v Praze na Jižním Městě 7:2. Boleslav postoupila do bitvy o titul počtvrté v řadě.

FAT PIPE Florbal Chodov - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:7 (1:2, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 9. J. Bauer (Ondrušek), 36. Majer (T. Vávra) - 13. Suchánek (Tomašík), 13. Tomašík (Suchánek), 22. Natov (Tomašík), 25. Natov (Curney), 49. Tomašík (Tokoš), 53. Tokoš, 56. Šebek (Tomašík). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 3:2, navíc Strnad (Chodov) 5 minut za hrubost. Využití: 1:3. Bez diváků. Konečný stav série: 0:4. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Řehoř, Krzyžanek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík. Šebek - Tom. Chroust, Komárek, Tad. Chroust.

Mladoboleslavští pokračují ve skvělé  bilanci, v Superfinále chyběli od sezony 2014/2015 pouze na jaře 2016, tehdy vypadli v sedmém semifinálovém utkání. Loni se play-off nedohrálo kvůli pandemii koronaviru. 

Tým se čtyřmi rybičkami na dresu bude útočit na svůj druhý mistrovský titul, ten první získal na jaře 2018.

Boleslav o svém postupu rozhodla nejrychlejším možným způsobem, ve čtvrtfinále vyřadila Black Angels 4:0 na zápasy a stejným poměrem zvládla i semifinálovou sérii s Chodovem. 

Po domácích výhrách 8:5 a 11:5 byl zásadní třetí bod za sobotní venkovní vítězství 5:4 v prodloužení. V neděli v přímém přenosu ČT sport už hosté svou semifinálovou práci dokončili. 

Dlouho padaly góly jen v přesilovkách. Po tom úvodním z hole chodovského Bauera otočili skóre při pětiminutovém trestu Suchánek s Tomašíkem, který u vyrovnávací trefy asistoval stejně jako poté u dalšího Natovova zásahu na 3:1 v úvodu druhé třetiny. 

Byl to právě boleslavský kapitán Natov, jenž v čase 24:25 jako první skóroval při hře 5 na 5. Chodovský gól naděje na 2:4 z pohledu domácích dal Majer a Boleslav před třetí třetinou vedla o dvě branky. Hosté ale dovedli zápas k vítězství 7:2.

Mladá Boleslav vyhrála svůj 33. soutěžní zápas v řadě. Další "korálek" na vítězné šňůře může být mistrovský... 

Superfinále 2021 má termín 12. června. Druhým účastníkem jsou Vítkovice, které ovládly semifinále proti Spartě rovněž 4:0 na utkání.