Boleslav - Köniz 9:3, cenná výhra nad švýcarskými mistry
31. července 2021

Boleslav - Köniz 9:3, cenná výhra nad švýcarskými mistry

Po dvou těsných prohrách 4:5 se Spartou a českou juniorskou reprezentací Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vylepšil dojem výborným výsledkem. V závěrečném utkání ŠKO-ENERGO CUPU 2021 porazil švýcarské šampiony Floorball Köniz 9:3, když v průběhu vedl už 7:0. V neděli od 15.00 hodin završí letošní ročník turnaje v Městské sportovní hale duel mezi Köniz a Spartou.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Floorball Köniz 9:3 (4:0, 3:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Tomašík (Šebek), 13. Pěnička (Curney), 14. Chroust (Zoufalý), 17. Gruber, 22. Bína (Tomašík), 24. Bína (Suchánek), 25. Gruber, 51. Tomašík (Suchánek), 59. Natov (Suchánek) - 33. Zaugg z trestného střílení, 40. Willfratt (Ledergerber), 43. Michel (Bolliger). Rozhodčí: Meisner, Drška. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0.  

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Fořt, Natov, Zakonov, Suchánek, Koláčný, Gruber - Beneš, Curney, Pěnička - Bína, Tomašík, Šebek - Korych, Zoufalý, Tad. Chroust - Tokoš.

Zápas Bolky proti Köniz měl slavnostní předehru. Boleslavský tahoun Milan Tomašík převzal ocenění pro OMV MaxxMotion Hráče sezony, kterého volili přímo hráči. Klub tuto cenu připravil ve spolupráci s OMV, partnerem pro mobilitu a voucher na pobyt v Grand Hotelu Kempinski ve Vysokých Tatrách mu předal Milan Hlávka, partner společnosti OMV. 

Krásným momentem povzbuzený Tomašík hned při svém prvním střídání otevřel skóre, od začátku se hrál atraktivní florbal se spoustou šancí na obou stranách. V první třetině ještě na Tomašíka navázali Pěnička, Chrousta a Gruber, takže Boleslav vedla 4:0. Nakonec své vedení vylepšila až na 7:0 a směřovala za výborným výsledkem.

Švýcarští mistři se pochopitelně nevzdali, z trestného střílení se jako první prosadil Zaugg, snižovali i Willfratt s Michelem a Köniz větřil šanci. Důležitý byl z tohoto pohledu Tomašíkův gól v čase 50:54 na 8:3. Tečku za výsledkem udělal devátým boleslavským gólem kapitán Natov.