Mladá Boleslav míří na trip do Ostravy
30. září 2021

Mladá Boleslav míří na trip do Ostravy

Superligový tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav stráví tři dny v Ostravě. Nejprve v sobotu 2. října nastoupí proti FBC ČPP Ostrava, o dva dny později v pondělí 4. října čeká úřadující české šampiony repríza posledních tří Superfinále proti 1. SC TEMPISH Vítkovice.

V Ostravě bude mladoboleslavský tým bojovat o prodloužení svých úspěšných sérií. Společně s Tatranem Střešovice je v aktuální sezoně Livesport Superligy zatím neporažený. A sám táhne šňůru 39 utkání bez prohry v nejvyšší soutěži, takže v sobotu proti FBC ČPP Ostrava ji může zaokrouhlit na čtyřicítku. Snadné to však nebude. 

“Trip do Ostravy má pro nás dvě roviny. Máme za sebou tři utkání v pěti dnech a teď nás čekají další dvě v rychlém sledu, takže z tohoto pohledu jsem si ten dvojzápas nevysnil. Zároveň ale budeme tři dny pohromadě, což jsme neměli možnost zažít ani v létě během přípravy. Doufám, že nám to dobře zafunguje a naše výkony budou zase o něco lepší,” míní boleslavský trenér Petr Novotný.

Obránce Patrik Suchánek jej doplňuje: “Čekají nás těžké zápasy, FBC i Vítkovice mají svou kvalitou. My uděláme maximum, abychom obě utkání zvládli.”

V základní části minulé sezony Boleslav zvítězila v Ostravě 6:5 v prodloužení.

Pondělní souboj s Vítkovicemi má superfinálový náboj, protože oba týmy se utkaly o tituly v letech 2018, 2019 i 2021 (v roce 2020 se sezona nedohrála). 

6. kolo Livesport Superligy 

FBC ČPP Ostrava - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav  
Hraje se v sobotu 2. října od 20.00 hodin v ČPP Aréně Ostrava. 
Videopřenos: TVcom.cz
Textový on-line přenos: ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Libor Gavlas, Lukáš Mikula 

předehrávka 7. kola Livesport Superligy 

1. SC TEMPISH Vítkovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Hraje se v pondělí 4. října od 19.30 hodin v SC Dubina Ostrava. 
Televizní přenos: ČT sport
Videopřenos: CTsport.cz
Textový on-line přenos: ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Radim Sýkora, Miroslav Tkáč