Kdo poletí na MS? Repre hraje v Plzni
13. října 2021

Kdo poletí na MS? Repre hraje v Plzni

Po víkendovém vítězství Bolky 12:1 nad Hattrickem Brno přerušila Livesport Superligu reprezentační přestávka. To ale neznamená, že přijdete o špičkový florbal. Vyrazit můžete do Plzně na turnaj Euro Floorball Tour. V české nominaci je pět hráčů Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav. Zabojují o účast na mistrovství světa.

Z Plzně do Helsinek? Ano, tohle je ideální trasa, o kterou teď usilují florbaloví reprezentanti. Kdo příští týden uspěje v domácím prostředí na poslední herní akci před světovým šampionátem, udělá důležitý krok směrem k účasti na turnaji ve finské metropoli. Z loňského roku odložené mistrovství světa se v Helsinkách bude hrát od 3. do 12. prosince. 

O účast na mistrovství světa může v Plzni zabojovat i pět hráčů Bolky. Lukáš Bauer, Jakub Gruber a Dominik Beneš patří do reprezentačního kádru už delší dobu, vůbec poprvé pak dostali pozvánku do seniorské reprezentace Lukáš Punčochář a Adam Hemerka, juniorští mistři světa. 

Plzeňský program českého nároďáku je následující: v pátek 15. října začne proti Švýcarsku (19.00), v sobotu 16. října nastoupí proti Švédsku (19.00) a turnaj zakončí o den později proti Finsku (18.00). 

Souběžně se ve stejném složení bude hrát i turnaj juniorských reprezentací. Češi zahajují nový cyklus a mezi náhradníky je mladoboleslavský Michal Fišera. 

Češi v akci

Pátek 15. října: 19.00 Česko vs. Švýcarsko 
Přímý přenos na ČT sport / iVysílání

Sobota 16. října: 18.30 Česko vs. Švédsko
Přímý přenos na ČT sport / iVysílání

Neděle 17. října: 18.15 Česko vs. Finsko
Přímý přenos na ČT sport / iVysílání