Boleslavská pětice se zasloužila o bronz z MS
11. prosince 2021

Boleslavská pětice se zasloužila o bronz z MS

Lukáš Bauer, Dominik Beneš, Jakub Gruber, Adam Hemerka a Lukáš Punčochář z týmu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav jsou bronzovými medailisty z mistrovství světa 2020, které se s ročním odkladem hrálo ve finských Helsinkách. Český národní tým mužů díky výhře 4:3 v prodloužení v závěrečném utkání nad Švýcarskem slaví první medaili od roku 2014.

Mladoboleslavský klub, který je úřadujícím šampionem Livesport Superligy, měl v českém kádru na světovém šampionátu v Helsinkách nejvýraznější, pětičlenné zastoupení. 

Lukáš Bauer startoval na druhém mistrovství světa dospělých. Zatímco na domácím turnaji v roce 2018 převážně plnil roli náhradníka, ve Finsku o tři roky později byl klíčovou postavou týmu s úspěšností zákroků téměř 84 procent. Vynechal pouze úvodní utkání základní skupiny s Německem. 

"Lukáš byl nejlepším gólmanem na turnaji. Ukázal, že je to opravdu světová extratřída, v každém zápase byl vynikající," chválil ho trenér českého národního týmu Petri Kettunen po vyhrané bitvě o bronz. 

Dominik Beneš (1+2), Jakub Gruber (2+0), Adam Hemerka (1+1) a Lukáš Punčochář (1+0) startovali na seniorském šampionátu poprvé v kariéře. 

Beneš utrpěl poranění kotníku ve čtvrtfinálovém utkání proti Norsku a poté už do hry nezasáhl. Gruber, Hemerka i Punčochář v rozhodujících bitvách na hřišti nechyběli. 

Bronzoví medailisté se poprvé boleslavským fanouškům ukážou v neděli 19. prosince od 17.00 hodin, kdy je čeká v 19. superligovém kole repríza Superfinále proti 1. SC TEMPISH Vítkovice. Hostující tým může přivézt další čtyři čerstvé medailisty, v jejich kádru jsou bronzoví Jiří Besta, Adam Delong a Matyáš Šindler a Ondřej Vítovec.

Foto: Barbora Reichová a Martin Flousek, Český florbal