Sparta - Boleslav 2:4, druhý bod v sérii, v akci i video
26. března 2022

Sparta - Boleslav 2:4, druhý bod v sérii, v akci i video

Semifinálová série play-off Livesport Superligy mezi ACEMA Sparta Praha a Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se přesunula na pražské hřiště. Mladoboleslavští vítězové základní části v UNYP Areně zvítězili 4:2 a v sérii vedou 2:1 na utkání. Pokračuje se v neděli 27. března.

ACEMA Sparta Praha - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 38. Ujhelyi (Krbec), 50. Zouzal (Pruner) - 8. Koláčný (Punčochář), 19. Chroust (Koláčný), 52. Tomašík, 56. Korych (Zakonov). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváků: 537.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Suchánek, Zakonov, Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Pěnička - Korych, Tomašík, Šebek - Koláčný, Zoufalý, Chroust.

Pět dní měli semifináloví soupeři na oddech mezi oběma hracími víkendy. Týmy mohly analyzovat své výkony, ještě lépe se připravit, vyléčit případné drobné šrámy a samozřejmě trénovat. Je jasné, že tak dlouhou pauzu už mužstva v sérii nedostanou - teď už se většina dění uskuteční mezi mantinely v zápasech.

Do toho s pořadovým číslem tři vstoupili mladoboleslavští hráči lépe, díky Koláčnému a Chroustovi si vypracovali v první třetině dvoubrankový náskok a ten drželi až takřka do závěru druhé dvacetiminutovky. 

Teprve v 38. minutě jako první Ujhelyi překonal boleslavského brankáře Bauera a v 50. minutě srovnal sparťan Zouzal - 2:2.

O dvě minuty později hosté rozehrávali standardku těsně před velkým brankovištěm a Tomašík z ní rovnou skóroval. Trefa na 3:2 byla nakonec rozdílová.

Ačkoliv se totiž v 55. minutě sparťané radovali z Křenkova vyrovnání, hostující střídačka si vzala coach challenge, která je od play-off k dispozici v testovacím režimu v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi a právě v UNYP Areně na Spartě. Video potvrdilo, že gól padl po zásahu vysokou holí, a proto neplatil. 

Brzy poté navíc Korych po odrazu od zadního mantinelu uklidil míček do odkryté části branky a vedení 4:2 už si Boleslav navzdory sparťanské hře v šesti bez brankáře pohlídala. Vede v sérii 2:1 na zápasy.

Hned v neděli 27. března se hraje na stejném místě v UNYP Areně čtvrtý zápas, tentokrát od 18.30 hodin. Sledovat ho můžete na TVcom.cz, přes iVysílání i na HbbTV ČT sport. Zpožděný přenos pak v hlavním vysílání ČT sport poběží od 20.05 hodin.