Sparta - Boleslav 3:4, pátý postup do Superfinále v řadě
31. března 2022

Sparta - Boleslav 3:4, pátý postup do Superfinále v řadě

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav bude hrát popáté v řadě a pošesté ve své historii Superfinále. O letošním postupu rozhodli obhájci titulu v šestém semifinále na hřišti Sparty, kterou porazili 4:3 a celkově v sérii 4:2 na zápasy. Superfinále 2022 se hraje v sobotu 9. dubna. Boleslavským soupeřem bude Tatran Střešovice.

ACEMA Sparta Praha - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Ujhelyi (Křenek), 48. Čermák (Pruner), 54. Zouzal (Krbec) - 11. Suchánek (Šebek), 16. Gruber (Hemerka), 24. Zakonov (Suchánek), 46. Curney (Koláčný). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváků: 1017. Konečný stav série: 2:4. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Suchánek, Zakonov, Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Pěnička - Korych, Tomašík, Šebek - Koláčný, Zoufalý, Chroust.

Mladoboleslavský tým zvládl těžké momenty v sérii, přenesl se přes řadu hráčských ztrát a komplikací, a přestože se soupeř v sérii dvakrát dotáhl (srovnal na 1:1 a na 2:2), koncovka a rozhodující zápasy patřily úřadujícím českým mistrům.

Středočeské družstvo navázalo na poctivý úterní domácí výkon (výhra 4:1) a využilo postupový mečbol na hřišti soupeře. 

Čtvrteční zápas č. 6 měli hosté dlouhou dobu pod kontrolou, vypracovali si vedení 4:1. Domácí Sparta hnaná víc než tisícovkou diváků se dotáhla až na rozdíl jediné branky, ale závěrečné drama Boleslav zvládla a může se těšit na svůj šestý superfinálový vrchol v klubové historii. 

Superfinále mužů se hraje v sobotu 9. dubna od 17.00 hodin v O2 areně, boleslavským soupeřem bude Tatran Střešovice, který vyřadil v semifinále Vítkovice 4:1 na zápasy.