Zajímavosti před Superfinále 2022: co možná nevíte
3. dubna 2022

Zajímavosti před Superfinále 2022: co možná nevíte

V sobotu 9. dubna se hraje největší zápas florbalový roku. Superfinále 2022 hostí pražská O2 areny a soupeřem Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav bude Tatran Střešovice. Připravili jsme přehled vybraných zajímavostí před soubojem o titul.

Bolka nastoupí v titulovém zápase pošesté ve své historii a popáté v řadě. Zatím má v superfinálových utkáních bilanci 2-3. Do Superfinále postoupila vždy poté, co ovládla základní část. Oba tituly získala v soubojích s Vítkovicemi. 

Bolka si zopakuje souboj s Tatranem Střešovice po sedmi letech, oba týmy se utkaly i v Superfinále 2015, tehdy prvním s účastí Bolky. Pražský tým vyhrál 7:6 po nájezdech. Ze současného kádru Bolky v zápase nastoupili Jiří Curney (1+0) a Tadeáš Chroust (1+1). Hrálo i trio současných boleslavských trenérů: Petr Novotný (0+3), Radek Gwuźdź (0+0) a Petr Kološ (0+0). Za Tatran v Superfinále 2015 hráli Jakub Gruber (0+0) a Jan Natov (0+1), aktuálně borci z Bolky. 

Na straně Tatranu je jediným hráčem-pamětníkem Superfinále 2015 Marek Beneš (0+2). Milan Fridrich, který tehdy rozhodl nájezdy, je nyní trenérem Střešovic. 

Tadeáš Chroust a Jiří Curney mohou zažít šesté Superfinále v barvách Bolky. 

Jiří Curney skóroval ve čtyřech z pěti předchozích boleslavských Superfinále. Po jedné brance dal v roce 2015, 2017, 2018 a 2021. Naprázdno vyšel jen v Superfinále 2019. 

Jakub Bína a Filip Zakonov si v roce 2015 při premiérové boleslavské účasti v Superfinále zahráli v O2 areně předzápas a ve finále Poháru středních škol vyhráli trofej pro Gymnázium Mladá Boleslav. Při dalších čtyřech boleslavských Superfinále byli v sestavě superligového týmu.

Dominik Beneš, Miroslav Fořt, Petr Koláčný, Matěj Pěnička a Lukáš Punčochář mohou nastoupit ve svém prvním Superfinále v kariéře.

Petr Koláčný skóroval v základní části této sezony v obou vzájemných zápasech proti Tatranu Střešovice, vždy dal úvodní branku Bolky - doma v listopadu prohrála 2:3, venku v lednu zvítězila 7:5.

Poslední Superfinále v O2 areně v roce 2017 (1:3 s Chodovem) zažili ze současného boleslavského hráčského kádru Lukáš Bauer, Tadeáš Chroust, Jakub Bína, Jakub Gruber, Jiří Curney, Filip Zakonov a Jan Natov. Petr Novotný, Petr Kološ a Radek Gwuźdź se v mezičase stali trenéry.