Boleslav - Liberec 7:3, Gašparíkovy premiérové trefy
10. února 2023

Boleslav - Liberec 7:3, Gašparíkovy premiérové trefy

Velmi vyhecovaný zápas plný emocí se odehrál v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi, kam v pátek večer přijel v rámci 23. kola Livesport Superligy Liberec. Domácí se po reprezentační přestávce nadřeli, ale utkání nakonec dovedli k vítězství 7:3, o kterém definitivně rozhodli v závěrečné třetině. Poprvé v boleslavských barvách se gólově prosadil Ronald Gašparík. V neděli nastoupí Boleslav v dalším superligovém kole na hřišti pardubických Sokolů.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav – FBC Liberec 7:3 (1:1, 2:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 12. Punčochář (Krebner), 21. Suchánek (Sládek), 37. Tomašík (Hemerka), 41. Gašparík (Natov), 53. Šebek (Sládek), 54. Natov (Gašparík), 60. Gašparík (Tomašík) - 16. Ferdan (Stránský), 33. Stránský (Wiener), 52. Janeček (Kárník). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváků: 260. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Suchánek, Punčochář, Gruber, Zakonov, Seibert - Gašparík, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Tokoš, Beneš, Bína.

V první třetině se držel dlouhých dvanáct minut bezbrankový stav, i když šance ke skórování měly oba týmy. Byl to soupeř z Podještědí, který měl první velkou příležitost, avšak brankář Bauer tým podržel, podobně jako za malou chvíli na druhé straně hřiště liberecký gólman Chlad. Právě on inkasoval první, když ve 12. minutě ještě stačil vyrazit Krebnerovu střelku, ale na následnou dorážku Punčocháře už byl krátký. Liberec paradoxně svůj první gól vstřelil ve vlastním oslabení, když v útočném pásmu podklouzl Hemerka a ztratil míček, po následném úniku pak skóroval Ferdan. Do kabin odcházely oba týmy za stavu 1:1.

Na rozdíl od první třetiny, v té druhé se skóre měnilo rychle, už po 16 vteřinách hry, postaral se o to Patrik Suchánek. Po libereckém srovnání na 2:2 mohli domácí rychle reagovat, dokonce už se radovali, ale Tokošův gól nakonec po přezkumu u videa neplatil kvůli porušení pravidla o vysoké holi. Přesto se domácí brzy dočkali, za další tři minuty posunul skóre na 3:2 Tomašík.

I nástup do třetí třetiny se domácím povedl a rozjeli ji gólem, poprvé se za Bolku trefila zimní posila Ronald Gašparík. Všech 260 diváků v Městské sportovní hale bylo svědky napínavého souboje až do konce zápasu. Liberecký Janeček zdramatizoval utkání v 52. minutě kontaktní brankou na 3:4 z hostujícího pohledu, až poté domácí definitivně rozhodli. Z výběhu se prosadil Šebek, po něm se trefil kapitán Natov a svou druhou branku za Bolku i v zápase zapsal Gašparík.

Domácí vyhráli 7:3 a na tři body se pokusí navázat už v neděli, kdy je čeká cesta do Pardubic.