Dorostenci Bolky jsou vicemistři České republiky
10. dubna 2023

Dorostenci Bolky jsou vicemistři České republiky

Velký úspěch pro mládež Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav. Dorostenecký tým vybojoval stříbrné medaile na závěrečném turnaji Mistrovství České republiky. Dorostenci Bolky ve čtvrtfinále vyřadili Vítkovice, v semifinále Hattrick Brno a nad jejich síly byl pouze Chodov, jemuž ve finále podlehli těsně 4:5. Dorostenci Bolky jsou tak vicemistry České republiky pro rok 2023.

Boleslavský tým měl sezonu výborně rozehranou už v základní části. V prvních třech kolech play-off poté vyřadil Turnov, Wizards Praha a Liberec, čímž se kvalifikoval na závěrečný turnaj Mistrovství České republiky pro osm nejúspěšnějších týmů sezony.

Sobotní čtvrtfinále se hrálo na dva zápasy a jejich výsledky se sčítaly. Bolka porazila Vítkovice 4:3 a 3:2, čímž si zajistila postup mezi čtyři nejlepší. V nedělním dopoledním semifinále Boleslav vyřadila Hattrick Brno díky vítězství 7:5 a odpoledne ji čekal zápas o mistrovský titul. Boleslavským dorostencům nakonec po finálové prohře 4:5 s pořádajícím Chodovem patří stříbrné medaile. 

Současný tým Bolky tak vylepšil klubové maximum v dorostenecké kategorii, kterým byl bronz z roku 2018. 

„Celý turnaj nám dal obrovské zkušenosti. Musím poděkovat organizátorům i všem fanouškům, hlavně z Bolky, dorazilo jich hodně a vytvořili skvělou atmosféru, která posunula finále na úplně jiný level. Teď nás výsledek bolí, ale už jsme klukům v šatně říkali, že druhé místo je lepší než třetí. Kdybychom hráli o třetí místo a urvali ho, tak bychom tu teď skákali radostí a zbořili bychom šatnu. My jsme se dostali do finále a skončili jsme prohrou, ale musím před kluky smeknout, protože jsme to neměli jednoduché. V sobotu jsme končili úplně posledním zápasem programu pozdě večer, v neděli jsme hráli druhé semifinále, takže pauzy mezi zápasy nebyly velké a kluci to odbojovali. Jsem hrdý na to, co jsme tu dokázali,“ řekl hlavní trenér dorostenců Jakub Bína, jehož realizační tým na závěrečném turnaji tvořili také Jiří Stožický, Matěj Pěnička, Martin Šácha a fyzioterapeutka Barbora Bambousková.