Dorostenecké vicemistry ČR ocenil první náměstek primátora
19. dubna 2023

Dorostenecké vicemistry ČR ocenil první náměstek primátora

Florbaloví vicemistři České republiky v kategorii dorostenců z klubu Předvýběr.CZ Florbal MB ve středu odpoledne navštívili mladoboleslavský magistrát. V obřadní síni je přivítal první náměstek primátora Jiří Bouška, celému družstvu včetně realizačního týmu poděkoval za reprezentaci města a pogratuloval k vynikajícímu sportovnímu výsledku. Florbaloví dorostenci získali stříbrné medaile na závěrečném turnaji Mistrovství České republiky o velikonočním víkendu 8. a 9. dubna v Praze.

„Gratuluji vám všem ke krásnému výsledku. Přeji vám, abyste zažili mnoho podobných momentů ve vašich kariérách a aby vás sport nadále naplňoval a bavil,“ řekl první náměstek primátora Bouška, který všem medailistům předal pamětní listy. „Stříbrné medaile jsou dalším z mnoha potvrzení kvalitní práce s mládeží ve sportovních klubech, které naše město podporuje. Jsem také rád, že mnoho mladých a talentovaných florbalistů se objevuje v sestavě superligového týmu.“ 

Pro Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se jedná o největší mládežnický úspěch v ligových soutěžích. Tým florbalových dorostenců Mladé Boleslavi měl sezonu výborně rozehranou už v základní části. V prvních třech kolech play-off poté vyřadil Turnov, Wizards Praha a Liberec, čímž se kvalifikoval na závěrečný turnaj Mistrovství České republiky pro osm nejúspěšnějších týmů sezony. Na něm pak přešel ve čtvrtfinále přes Vítkovice a v semifinále přes Hattrick Brno. V závěrečném souboji o mistrovský titul poté Boleslav těsně podlehla pořádajícímu Chodovu 4:5. 

Družstvo mladých florbalistů, kteří vybojovali stříbro na závěrečném turnaji, tvořili Jan Venera, Filip Bergman, Ondřej Duben, Martin Feigl, Jakub Šourek, Matěj Veselý, Aleš Chmelař, Petr Špaček, Matěj Miclík, Jiří Miler, Martin Hlušička, Jan Michalec, Matěj Boček, Patrik Šebek, Daniel Havelka, Tomáš Volovik, Daniel Bruntz, Filip Kohút, Karel Schamberger a Simon Menke. Tým vedli trenéři Jakub Bína, Jiří Stožický, Matěj Pěnička, Martin Šácha a Tomáš Feigl. Fyzioterapeutkou týmu byla Barbora Bambousková.