Procházka: Líbí se mi způsob, jakým se v Boleslavi pracuje
19. května 2023

Procházka: Líbí se mi způsob, jakým se v Boleslavi pracuje

V realizačním týmu superligové Bolky budou mít zásadní zastoupení reprezentační kouči. Hlavní trenér Joonas Naava je totiž asistentem u národního týmu mužů. A Lukáš Procházka, jenž bude jeho novým asistentem v klubu, pro změnu působí jako hlavní kouč reprezentace žen. „První dojmy jsou jen pozitivní. Věřím, že naše spolupráce bude super,“ říká Procházka v prvním rozhovoru v nové roli.

Předně, vítejte v Bolce! Jak se těšíte na nové klubové angažmá?

Díky! Těším se moc, bude to pro mě zase něco nového, nová výzva, nové prostředí, vysoké ambice. Mám rád výzvy a věřím, že naše spolupráce bude úspěšná.

Přesvědčily vás ke kývnutí i vysoké ambice celého klubu?

Nevím, jestli bych použil tuhle formulaci. Líbí se mi způsob, jakým se v Boleslavi pracuje, líbí se mi prostředí a ambice jsou s tím spojené. Vnímám, že lidé, kteří se podílí na oddílovém nastavení, jsou lidé na správném místě a záleží jim na vývoji a chodu celého klubu. Zároveň cítím, že jsou to lidé, kterým můžu plně důvěřovat. Jsem rád, že s nimi můžu spolupracovat, protože si jich lidsky vážím a od prvního setkání s Petrem Novotným a Tomášem Pacákem vím, že jsem se rozhodl správně.

Budete spolupracovat v trenérském týmu v čele s Joonasem Naavou. Považujete to za lákadlo, příležitost?

Určitě to byl pro mě impulz, který mi k tomu rozhodnutí hodně pomohl. Joonas je trenér, který má velké kvality, vizi a je to profesionál. Těším se na spolupráci s ním, ale i s ostatními členy realizačního týmu.

Věřím, že mě spolupráce s Joonasem zase posune, získám jiný pohled a zároveň věřím, že ta spolupráce bude i pro Joonase přínosná. Koneckonců i v nároďáku spolupracuji s Kati Eteläpää a z naší spolupráce jsem nadšený. Věřím, že podobné to bude i s Joonasem. I když to bude v jiných rolích.

Předpokládám, že jste se příležitostně potkávali i v rámci akcí Českého florbalu. Víte, co od sebe očekávat? Rozumíte si?

Musím říct, že jsme se znali spíš od vidění. Prvně jsme spolu mluvili několik týdnů zpátky a teď už jsme samozřejmě ve výrazně intenzivnější komunikaci. První dojmy jsou jen pozitivní a myslím, že mohu říct, že věřím, že naše spolupráce bude super. O konkrétním nastavení rolí a kompetencí teď intenzivně diskutujeme a nastavujeme detaily.

Jak skloubíte nové angažmá s působením u národního týmu žen, který vedete jako hlavní kouč? 

To bude naprosto bez problémů. Naopak vnímám, že tenhle můj krok věnovat se naplno florbalu a trenérství bude mít pro obě strany jen a jen výhody. Takže moje angažmá v Bolce vnímám i jako bonus pro fungování u reprezentace!

Bolka si od vašeho působení slibuje i to, že zkvalitní práci s talentovanými hráči. Těšíte se i na tuto úlohu?

Ano, to je také jeden z cílů, který jsme si společně s Tomášem nastavili. Jakmile se seznámím s boleslavským prostředím, tak se do toho vrhnu a těším se i na tuto část.

VÍCE O NOVÉM TRENÉRSKÉM TÝMU SUPERLIGOVÉ BOLKY