Hemerka do SC Classic, Pěnička do EräViikingit
17. května 2023

Hemerka do SC Classic, Pěnička do EräViikingit

Florbalisté Adam Hemerka a Matěj Pěnička, kteří opouštějí superligový kádr Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav, už znají své nové působiště. Rozhodlo se o něm při středečním historicky prvním draftu finské F-liigy.

Adama Hemerku si v prvním kole na osmé pozici vybral tým SC Classic, šestinásobný šampion finské ligy mezi sezonami 2015/2016 a 2021/2022. 

„V Bolce jsem měl možnost prožít necelé tři roky plné úspěchů a to mi může jen pomoci. Classic je jeden z nejlepších týmů na světě a trénuje ho finská legenda Juha Kivilehto, který hrával na stejném postu, na němž teď hraji já. Bude mi určitě skvělým mentorem a těším se, až mi předá zkušenosti,“ řekl Adam Hemerka. Po sezoně 2023/2024 se z Finska vrátí do Mladé Boleslavi. Podrobně jsme o jeho ročním přesunu informovali TADY.

Matěje Pěničku si ve druhém kole na čtrnácté pozici vybral tým EräViikingit.

„Zahraniční angažmá byl vždycky můj sen. Už jako malý kluk jsem všude říkal, že chci jednou hrát v zahraničí. Je to tady a já se musím dobře připravit tak, abych mohl vydat ze sebe to nejlepší. Rozhodně se těším na tu kulturu jako takovou, pokaždé, když se jede do Skandinávie, tak se hrozně těším. Jsou zde skvělí lidé a příjemné prostředí. Očekávám úplně jiný herní styl než v celé lize. Těším se, že potkám nové lidi a zažiju nové věci. Děkuju celé organizaci Bolky, spoluhráčům a fanouškům. Budu klubu držet palce v nadcházející sezoně nejen v superlize, ale i v mládežnických kategoriích,“ řekl Matěj Pěnička. Podrobně jsme o jeho odchodu z Mladé Boleslavi informovali TADY.