Nový fyzioterapeut: Bolka je krok výš. Byl jsem první na ráně
24. května 2023

Nový fyzioterapeut: Bolka je krok výš. Byl jsem první na ráně

Matěj Šerý to vzal do svých rukou. Nový fyzioterapeut už poznává superligový tým Bolky, nastupuje po Barboře Bambouskové. „Těším se na novou zkušenost,“ říká čtyřiadvacetiletý student Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. A mimochodem, florbalové prostředí pro něj není úplně nové.

Doporučila vás vaše předchůdkyně Barbora Bambousková. Odkud se znáte? 

Spolupracovali jsme ve Fakultní nemocnici Bulovka. Já jsem tam strávil půl roku a jako student jsem se toho od ní hodně naučil. Pak jsem dostal příležitost pracovat na Bohemce a Bára o tom věděla. Asi jsem pro ni byl takový první na ráně. (usmívá se)

A když se ozvala, potěšila vás návrhem?

Jasně! Nakouknul jsem do florbalu v minulé sezoně díky Bohemce. Její fyzioterapeut Vojta Typl mi nabídl stáž, hledal výpomoc, takže jsem poznal florbal zblízka. Bylo to k nezaplacení, jsem Vojtovi vděčný stejně jako celému klubu. Myslím, že teď je to pro mě krok výš. 

Co vám Bára před nástupem do Bolky poradila? Co vám řekla o týmu?

Celé sportovní prostředí je hodně specifické. Každý tým si žije svým vlastním životem, asi se na to nejde konkrétně připravit. Fyzioterapeut musí poznat každého hráče. Každý je jiný, s každým se pracuje trochu jinak. To mě teď tady čeká. 

Fungoval jste i jinde?

Dokončuju studium v Ústí nad Labem, ale kromě práce v ordinaci jsem byl i na stážích ve fotbalové Dukle Praha a právě v Ústí nad Labem. 

Jak prožíváte zápasy?

Jsem hodně emotivní člověk. Ne, že bych se projevoval, ale to, co se děje na hřišti, vnímám a prožívám to s týmem. Mám to rád!