Střídání fyzioterapeutů: od Bambouskové přebírá štafetu Šerý
22. května 2023

Střídání fyzioterapeutů: od Bambouskové přebírá štafetu Šerý

Nemění se jen hráčský a trenérský tým, po pěti sezonách se u superligového týmu Bolky střídají také fyzioterapeuti. Barboru Bambouskovou nahradí Matěj Šerý. A předávání štafety je to opravdu doslovné, protože Šerý nastupuje do Bolky právě na doporučení své předchůdkyně.

Barbora Bambousková působila v Bolce jako fyzioterapeutka od sezony 2018/2019. Podílela se tak na úspěšné éře s dvojnásobnou mistrovskou radostí. „Jsem moc ráda za náhodu, která mě do Bolky dovedla. Zažít takto zblízka sílu týmového úspěchu je pecka. Na druhou stranu, čím déle jsem v klubu působila, tím víc jsem cítila zodpovědnost za zdraví všech hráčů,“ vypráví Bára. 

Rozhodnutí skončit pro ni nebylo vůbec snadné. Ba naopak. „Bylo strašně těžké! Po pěti letech považuju Bolku za kus své rodiny, pro kterou bych dýchala, kdyby to pomohlo. Ale někdy je potřeba myslet víc na sebe. Mám skvělého, tolerantního manžela, který by mě podpořil v jakémkoliv rozhodnutí, ale cítila jsem, že je potřeba, aby se náš rodinný život točil víc kolem nás a našich potřeb,“ vysvětluje. 

„Sám za sebe i řadu dalších lidí v našem klubu musím vyjádřit vděčnost, že jsme mohli poznat tak skvělého člověka. Náš vztah s Bárou přesahuje pracovní rovinu a stali se z nás přátelé. Bára s námi zažila krásných pět let plných úspěchů. Náplň práce fyzioterapeuta není tak viditelná navenek, ale je rozhodně důležitá a je jedním z prvků naší cesty. Naším velmi dobrým hráčům potřebujeme zajistit pevné zdraví, a pokud to jen trochu jde, tak sportovní dlouhověkost. Bára na tom odpracovala opravdu moc a děkuji jí,“ říká generální manažer Bolky Tomáš Pacák. 

Od Bambouskové přebírá štafetu Matěj Šerý. Čtyřiadvacetiletého studenta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem doporučila právě dlouholetá mladoboleslavská fyzioterapeutka. Společně se znají z působení ve Fakultní nemocnici Bulovka v Praze. Šerý už nakouknul do florbalového prostředí v minulé sezoně v Bohemians a v minulosti absolvoval stáže také ve fotbalových klubech FK Dukla Praha a FK Ústí nad Labem. 

„Když mě Bára oslovila s touto možností, moc mě tím potěšila. Moc se do Bolky těším. Sportovní prostředí je specifické, tým si žije svým vlastním životem a asi se nejde předem stoprocentně připravit. Fyzioterapeut musí poznat každého hráče, každý je jiný a s každým se pracuje trochu jinak. To mě teď čeká,“ říká odhodlaně Šerý. 

Připravujeme pro vás rozhovory s Barborou Bambouskovou a Matějem Šerým.