Výsledky mládežnických týmů v období 18. - 21. května
23. května 2023

Výsledky mládežnických týmů v období 18. - 21. května

Boleslavský tým elévů vyrazil do švédského Klamaru, kde odehrál Kalmarsund Floorball Cup a odvezl si bronzové medaile. V akci byli také starší žáci, kteří se představili na Charitativním florbalovém dnu v Jičíně. Konal se také Kemp talentované mládeže v kategoriích U16 a U17.

Bolka na Kalmarsund Floorball Cupu (kategorie B11 - elévové)

Čtvrtek 18. května
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Kalmarsund 5:2
FBC Kalmarsund Ungdom - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 3:4

Pátek 19. května
CL98IC - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 10:3
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FAT PIPE Florbal Chodov 9:3

Sobota 20. května
Karlskrona FBC - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:4
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Malmhaug IBF 6:5

Komentář trenéra Ondřeje Vaňka: „Do Švédska jsme  vyrazili s týmem 15 hráčů a kolegou Robertem Šmolem už v úterý večer, čekala nás dlouhá štreka. S námi vyjely směr Kalmar také další autobusy vezoucí pražské týmy. Cesta šla hladce, ale krátce po půlnoci náš minibus přišel za jízdy o kolo a zůstal za krajnicí nepojízdný. Ze svízelné situace nás dostaly právě ostatní autobusy, do nichž jsme i se zavazadly rychle přestoupili. Naše díky za rychlou pomoc patří Pantherům a Bohemce. V Kalmaru nás čekalo chladné, sychravé počasí, ale nálada byla skvělá, kluci před ubytováním hráli fotbal a po chutné večeři už jsme běželi na kutě. 

Do turnaje jsme vstoupili dopoledním zápasem s domácím Kalmarsundem. První měření sil se zahraničním týmem a hned výhra 5:2, parádní výkon, soupeře jsme přehráli. Odpoledne jsme vyrazili na prohlídku příjemného pobřežního města Kalmaru a jeho krásného hradu. Obojí nás nadchlo. Večer nás čekal soupeř z nedalekého Farjestadenu. Nezačali jsme dobře, ale kluci poprvé ukázali, že na tomhle turnaji nedají nikomu svoji kůži lacino a skvělým obratem z 0:2 zvítězili 4:3. Velká radost, první herní den vyšel na jedničku.

Následující utkání proti silnému Clasicu z okolí Kalmaru jsme už uhrát nedokázali, herně vyspělí a velcí borci nás jasně porazili. Došlo na vztekání a slzy, ale vše jsme si dokázali po zápase vyříkat a mám pocit, že od tohoto okamžiku jsme se odrazili už jen k dobrým výkonům jak na hřišti, tak v hlavách. Večer jsme jasně ovládli utkání s krajany z Chodova a tak jsme se už pomalu těšili na sobotní vrchol turnaje.

Ještě před posledními zápasy jsme dokoupili zásoby na cestu zpět a potom už jsme šli na další švédský mančaft, tentokrát z Karlskrony. Po krátkém vedení začali tempo určovat vzrostlí a vyběhaní Švédové. Za stavu 2:5 v náš neprospěch jsme zabrali a dvěma góly snížili stav. Zatlačený soupeř v závěru už jen bránil a i když jsme nakonec vyrovnat nedokázali, po zápase jsme se cítili jako vítězové. Byla slyšet slova uznání od trenérů, rozhodčích.

Nejlepší kousek si ale kluci schovali na poslední zápas turnaje. V nádherném utkání jsme přišli dvakrát o vedení a za stavu 3:5 se zdálo, že Malmhaug IBF nakonec zvítězí. Naši borci se ale opět znovu vzepjali k parádnímu závěru. Proměnili jsme dvě přesilovky a celkově třemi rychlými góly Tadeáše Brožka zápas otočili. To nejlepší nakonec, slavili jsme jak na mistrovství světa. Atmosféra v hale byla úžasná, naše část výpravy se celý zápas střídala ve fandění s rodiči soupeře, krásný zážitek pro všechny. 

Celý výlet se moc povedl. Chválím kluky za reprezentování klubu jak na hřišti, tak mimo něj. Zápasy se Švédy skutečně bolely, došlo i na zdravotníka, ale vždy jsme to dokázali překousnout. Děkujeme za super výkony všem.

Moc také děkuji skupině rodičů, která dorazila na turnaj, vždy nám někdo vypomohl, když bylo třeba.Velké díky patří organizátorovi turnaje Martinu Formanovi, který s námi zůstával v kontaktu a všem týmům poskytoval skvělý servis. Už teď se těšíme na příští ročník.“

Charitativní florbalový den v Jičíně (starší žáci)

FBK Jičín - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:5

Komentář trenéra Jakuba Grubera: „Florbalový klub v Jičíně, se kterým máme přátelské vztahy, nás pozval na Charitativní florbalový den a tuto nabídku jsme rádi přijali. V rámci programu jsme se utkali v kategorii starších žáků, kterou má Jičín opravdu velmi kvalitní. Dorazili jsme v kombinované sestavě zkušených i méně zkušených hráčů. Výsledek pro nás nebyl tím nejdůležitějším, chtěli jsme zápas využít k tomu, aby i méně zkušení hráči zažili těžké momenty na hřišti a musím říci, že si s tím poradili velmi obstojně. Zápas se hrál v hezké atmosféře.”

Kempy talentované mládeže 

U16 (Kutná Hora): Daniel Havelka, Martin Hlušička
U17 (Skuteč):
Tomáš Volovik, Matěj Veselý, Filip Bergman, Martin Feigl, Ondřej Duben, Jakub Šourek