Chroust bude hostovat v Kladně, v Bolce v ostatních rolích zůstává
30. května 2023

Chroust bude hostovat v Kladně, v Bolce v ostatních rolích zůstává

Útočník Tadeáš Chroust odehraje sezonu 2023/2024 na hostování v prvoligovém klubu Kanonýři Kladno. Ve všech ostatních rolích zůstává v Mladé Boleslavi - tedy jako hlavní trenér jedné z kategorií, jeden z šéftrenérů mládeže i coby správce sportoviště.

Služebně nejstarší hráč Bolky po deseti letech věrných služeb oblékne jiný dres. Tadeáš Chroust míří na jednu sezonu do prvoligového Kladna, kde mimo jiné působí i jeho starší sourozenec Tomáš. „Poslední sezona byla pro mě náročná, herního prostoru nebylo mnoho a vnímal jsem, že v nadcházející sezoně by to nebylo o moc jiné. Po debatě s trenérem a vedením jsme došli k variantě hostování v Kladně, což je optimální řešení pro všechny strany,“ vysvětluje Chroust.

Tím řešením má na mysli setrvání v Bolce ve všech ostatních rolích. Zůstává tedy jako mládežnický kouč a jeden ze šéftrenérů i jako správce zdejšího sportoviště. „Po těch deseti letech v Boleslavi, kdy jsem si tu postupně budoval pracovní pozici a něco tu společně máme za sebou, jsem to nechtěl zahodit. Jsem rád za tohle nastavení, kdy tu zůstanu pracovně,“ potvrzuje trojnásobný šampion s Bolkou. 

„Tendy je jedním z pilířů naší práce u mládeže. Jako hráč prožil v Bolce deset let, což je mimořádné číslo. Už v průběhu minulé sezony jsme řešili, že Tendy i naše sportovní vedení vnímá, že výkonnost superligové špičky ho v určitém momentu předběhla. Přáli jsme si, aby Tendyho kariéra dostala impulz a mohl pokračovat v hraní. Pro nás všechny bylo klíčové najít takový model, aby Tendy životně, pracovně i trenérsky mohl zůstat v Mladé Boleslavi a byl nadále významným článkem našeho klubu. To se nám povedlo. Jeho hostování v Kladně se nabízelo s ohledem na působení jeho bráchy Tomáše. S předsedou Kanonýrů Zdeňkem Jirákem jsme se rychle a férově domluvili. Pro Tendyho angažmá v Kladně je příznivé i to, že bude moci významnou část tréninkového procesu absolvovat v rámci našeho klubu,“ řekl generální manažer boleslavského klubu Tomáš Pacák.

Rozhovor s Tadeášem Chroustem čtěte ZDE