Boleslav - Bohemians 5:2, první zápas pod novým koučem a vítězný
5. června 2023

Boleslav - Bohemians 5:2, první zápas pod novým koučem a vítězný

První zápas pro několik nově příchozích posil, ale také debut pro nováčky z juniorského týmu. A rovněž historicky první zápas superligové Bolky, ve kterém ji vedl zahraniční hlavní kouč, Fin Joonas Naava. Bolka po vyrovnaných dvou periodách proti Bohemians zlomila nedělní přípravný zápas ve třetí třetině a mnoho hráčů vedených novým trenérským štábem si tak připsalo vítězný debut za Bolku.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav – FbŠ Bohemians 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Gašparík, 8. Tomašík (Eliáš), 43. Eliáš (Natov), 54. Punčochář (Sládek), 60. Natov - 16. Kyselka (Batkovič), 38. K. Petrák (Buršík). Rozhodčí: Kozlík, Preclík. Vyloučení: 2:1. Bez využití.

Byla to Bolka, která měla první šance. Jednu z nich už v páté minutě proměnil slovenský kanonýr Gašparík. Pár útočných náznaků měli i hráči Bohemians, ale juniorský reprezentant Tomáš Týc všechny akce společně s boleslavskou obranou úspěšně vyřešil. Jen pár momentů po vstřelení první branky přidal Milan Tomašík po přihrávce Jáchyma Eliáše druhou branku domácího týmu. Další minuty první třetiny nabídli šance na obou stranách hřiště, ale v čase 15:47 Adam Kyselka vstřelil kontaktní branku, když poprvé v zápase prostřelil gólmana Týce. 

V druhé periodě nastoupili poprvé za mladoboleslavský superligový tým stříbrní dorostenci z nedávného MČR a stálí hráči juniorského týmu Martin Feigl a Filip Bergman. Toto duo vzápětí vytvořilo jednu z velkých šancí boleslavského mančaftu, když ve třetí minutě vyslal z půlky hřiště Feigl do gólové šance právě Bergmana, ale ten před gólmanem Zavřelem balónek nezpracoval. Přesně v polovině zápasu do branky nastoupil brankář Mück. Tým Joonase Naavy si nadále tvořil šance, ale bez gólového efektu, zatímco dvě minuty před koncem druhé periody se za Bohemians trefil Karel Petrák po přihrávce Jakuba Buršíka a srovnal na 2:2.

Povedený start třetí třetiny zažili boleslavští hráči, když už po 165 vteřinách hry vstřelil branku Jáchym Eliáš, který se účastil boleslavského tréninkového kempu stejně jako jeho spoluhráč z Hattricku Brno Jakub Vařecha. V další obrovské šanci se objevil Michal Sládek, který se dostal do samostatného úniku po zachycené přihrávce hráčů Bohemians, ale nastřelil jen tyč Mückovy branky. Po vrážení Natova se Bohemians dostali do první přesilové hry zápasu. Početní převahu nevyužili, protože domácí brankář Týc převedl několik výborných zákroků. Naopak Bolka ukázala, jak suverénní může být v oslabení, když branku vstřelil Lukáš Punčochář po přihrávce Sládka. Na závěr zkusila Bohemka hru bez brankáře, té Natov využil a zvýšil na konečných 5:2.

Reportáž napsal: Karel Schamberger