Naava po premiéře: Zápas měl vysokou intenzitu
5. června 2023

Naava po premiéře: Zápas měl vysokou intenzitu

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav odehrál první zápas v přípravě na superligovou sezonu 2023/2024. Nejen výhru a výkon proti FbŠ Bohemians (5:2) pak hodnotili nový hlavní trenér Joonas Naava a nováček v hráčském kádru Jiří Besta.

Kouč Naava chválil tým

První zápas, první vítězství. Jak chutná?

Velmi dobře, nebylo to lehké. Měli jsme proti sobě velmi dobrého soupeře a navíc za sebou máme náročný víkendový kemp. Hodnotím to opravdu dobře.

Byl to těžký zápas proti Bohemians?

Ano, velmi těžký, velmi těžký. Před zápasem jsem hráčům říkal, že budeme hrát aktivně, protože pro nás chci ty nejtěžší překážky, ačkoliv naši hráči byli velice vyčerpaní po opravdu těžkých trénincích. Jsem rád, že i přes to jsme se snažili být kreativní a stále jsme si tvořili mnoho šancí, ale bohužel jsme je mockrát neproměnili. Na tom musíme ještě zapracovat, ale jsem rád alespoň za vytvoření mnoho příležitostí. 

Byl to přípravný zápas, ale přesto to bylo dost tvrdé utkání, že?

Ano, určitě. Teď jsme mluvili s hostujícím trenérem a byl to velmi těžký letní zápas.  Vysoká intenzita z obou stran. Snažili jsme se vytvořit nějaké gólové šance, ale i Bohemians měli mnoho příležitostí. Je pro mě záhadou, že padlo jen sedm branek, protože oba týmy napadaly hodně aktivně, ale i přes to to byl velmi aktivní letní zápas.

Tým absolvoval víkendový kemp. Jak probíhal?

Velmi dobře, nebylo to jednoduché pro naše svěřence. Chtěl bych jim všem poděkovat, protože jsme měli každý den tři tréninky ve velké intenzitě. Mnoho nových věcí, o kterých museli přemýšlet, takže jsem viděl, že už jsou dost na hraně, ale vím, že jsem je potřeboval dostat do takové zátěže. Jsem s tím spokojený.

Jak hodnotíte nové a mladé hráče, kteří nastoupili? Jste s nimi spokojen?

Ano, velmi. Myslím, že se učí velmi dobře a rychle, i když to není vůbec jednoduché přijít do jednoho z nejlepších týmů světa, ale noví kluci se s tím poprali velmi dobře a úspěšně zvládli víkend. Zápas odehráli s kuráží. Jsem s nimi velmi spokojený. 

Besta: Cítím se super, ale chce to ještě čas

Jaký byl váš první zápas za Bolku?

Výsledkově úspěšný. Máme za sebou velmi náročný tréninkový víkend, ale myslím si, že ten zápas měl věci, které jsme tam chtěli mít. Hráli jsme v nových lajnách, takže je ještě co ladit, ale já jsem se cítil dobře.

Jak těžký byl víkendový kemp?

Probírali jsme herní věci do sezony, ale tréninky byly v opravdu vysoké intenzitě. 

V týmu je mnoho nových a mladých tváří včetně vás, tak jak zatím probíhá aklimatizace?

Zatím ještě všechny kluky úplně neznám, poznávám je, ale myslím, že jsme všichni super zapadli do kádru. Já se tady také cítím super, ale chce to ještě čas.

Rozhovory vedl: Karel Schamberger