PREVIEW: V sobotu doma proti Liberci
13. září 2023

PREVIEW: V sobotu doma proti Liberci

Druhé kolo již v obvyklém čase a to znovu proti severočeskému mančaftu. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí proti FBC Liberec. Hraje se v sobotu 16. září v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi v 19.00 hodin.

Fakta o utkání

2. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec
sobota 19. září, 19.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Petr Števček, Radek Števček
Vstupenky na Ticketportalu

Slovo trenéra před utkáním

Kouč Bolky Joonas Naava: „V úterním zápase proti České Lípě jsme předvedli docela solidní výkon. Myslím si, že Lípa byla také dobře organizovaný a zkušený tým, ale tempo zápasu jsme určovali my a podařilo se nám vstřelit 15 branek. Jsem šťastný, že si mnoho hráčů připsalo góly a body: je to důležité pro sebevědomí. Také jsem rád za výkony zejména mladých kluků. 

Proti Liberci to bude těžký zápas. Soupeř začal ligu také dobře, připsal si vysoké vítězství a drží se na čelních místech tabulky. Má spoustu šikovných hráčů a my se zodpovědně připravíme na zápas, ostatně jako vždy. Obě města jsou docela blízko sebe, což zápas okoření. Očekávám zábavný večer se dvěma šikovnými týmy na hřišti. Jednoznačně chci, abychom ukázali naši úroveň – samozřejmě chceme vyhrát a zůstat na špici ligy.“

Fakta o soupeři

FBC Liberec

Umístění v minulé sezoně Livesport Superligy: 9. příčka
Nejproduktivnější hráč v minulé sezoně Livesport Superligy: Šimon Stránský 65 bodů (32+33)
Bývalí hráči Bolky v týmu soupeře: Jakub Pařízek, Jakub Kopecký, Michal Fišera, Vojtěch Dufek, Jakub Kárník, Filip Kučera, Marek Korych, Patrik Rozkovec
Trenér: Petr Kološ

Tři taháky utkání 

Známé tváře v libereckých dresech. Mladoboleslavské prostředí moc dobře znají, protože zde florbalově vyrostli, ale budou na hostující střídačce. V létě odešli z Mladé Boleslavi Marek Korych a Michal Fišera. První jmenovaný, tedy Marek Korych, v prvním kole vstřelil dvě branky Vinohradům. A na hřišti zřejmě uvidíme i řadu dalších ex-Boleslaváků.  

Střet „sousedů“. Už je tradicí, že zápasy mezi Mladou Boleslaví a Libercem jsou plné emocí. Tento trend panuje nejen u mužských A týmů, ale také u mládežnických týmů. Teď je tu další střet na startu nové superligové sezony - oba týmy v prvním kole jasně vyhrály. 

Petr Kološ jako lodivod Liberce. Tým z Podještědí povede mistr ligy z ročníku 2017/18 Petr Kološ, který přispěl k historicky prvnímu triumfu Mladé Boleslavi. V Bolce působil také krátce jako asistent trenéra Petra Novotného. V Liberci tvoří trenérské duo s Matějem Kluchem.

Koho sledovat 

Jan Natov (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

V minulém střetnutí s Libercem vstřelil čtyři branky a stal se lídrem Bolky v zápase. Kapitán Mladoboleslavských se střelecky dobře naladil v úterý proti České Lípě, které vstřelil hattrick. Všechny své branky vstřelil v přesilové hře. Nekompromisní bilance! 

Michal Fišera (FBC Liberec)

V minulém roce jeden z tahounů mladoboleslavského juniorského mančaftu. Dlouho byl také právě v českém výběru do 19 let, který měl na starosti trenér Matěj Klucho. Ten ho momentálně v Liberci trénuje. 



Zpracoval: Karel Schamberger