PREVIEW: Ve čtvrtek doma proti Karlovým Varům
25. září 2023

PREVIEW: Ve čtvrtek doma proti Karlovým Varům

Čvrté kolo proti západočeskému mančaftu. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí proti FB Hurrican Karlovy Vary. Hraje se ve čtvrtek 28. září v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi v 17.00 hodin.

Fakta o utkání

4. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FB Hurrican Karlovy Vary
čtvrtek 28. září, 17.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Jiří Šedivý, Radek Štengl
Vstupenky na Ticketportalu

Slovo trenéra před utkáním

Kouč Bolky Joonas Naava: „Na Karlovy Vary se připravíme jako obvykle na každého soupeře. Máme za sebou týden bez soutěžního zápasu, ale teď nás čekají čtyři zápasy v deseti dnech, což pro nás bude obtížné. Nabrali jsme energii, velmi dobře a náročně jsme trénovali a těšíme se na čtvrteční zápas.“

Fakta o soupeři

FB Hurrican Karlovy

Umístění v minulé sezoně Livesport Superligy: 14. příčka
Nejproduktivnější hráč v minulé sezoně Livesport Superligy: Michal Klápa 61 bodů (36+25)
Trenér: Miroslav Závora

Tři taháky utkání 

Další kanonáda Bolky? Po úvodních dvou kolech svítí na kontě vstřelených branek Mladé Boleslavi lichotivé číslo 30.  Karlovy Vary se v minulém ročníku Livesport Superligy bránily do posledního zápasu s Kladnem v baráži o udržení v soutěži. V témže roce obdržely Vary 242 branek, což bylo nejvíce ze všech týmů v soutěži. Zároveň v minulém vzájemném střetnutí Bolka porazila Vary 17:4. Ukáže Boleslav svou gólovou dominanci také proti Varům?

Miroslav Závora novým koučem Varů. Marka Mandlera po patáliích do posledního kola, kdy se Vary v minulé sezoně rvaly o setrvání soutěži, nahradil kouč Miroslav Závora. Ten se posunul do pozice trenéra mužů od koučování karlovarských dorostenců. V neděli získal první bod za domácí prohru 6:7 v prodloužení s Vinohrady. 

Nekompromisní mladoboleslavské přesilovky. V úvodním zápase hattrick kapitána Jana Natova, který vstřelil své všechny tři branky v přesilové hře. Proti Liberci následně Tomašík a Suchánek. Celkem pět mladoboleslavských přesilovek, ze kterých vždy mančaft Joonase Naavy vstřelil branku. Pokud dostane tým přesilovkovou příležitost, prodlouží sérii i proti Varům, a udrží stoprocentní úspěšnost přesilovek?

Koho sledovat 

Dominik Beneš (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

V minulém střetnutí s Vary vstřelil dvě branky a připsal si také dvě asistence. V minulém zápase proti Liberci se naladil brankou a asistencí. Útočné formaci, kde působí s Janem Natovem a Michalem Sládkem, to na startu superligové sezony výborně šlape. 

Michal Klápa (FB Hurrican Karlovy Vary)

Třicetiletý kapitán Varů je tahounem týmu ze západu Čech. V předminulém zápase proti Bohemians vstřelil dvě branky a na jeden gól přihrál, a mírnil tak porážku 9:14. V neděli proti Vinohradům zapsal body dva (1+1). V předešlé sezoně byl lídrem klubového bodování.



Zpracoval: Karel Schamberger